Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черкаський "губернатор" знайшов, чим схилити людей до "діалогу"

Субота, 25 січня 2014, 19:37

Голова Черкаської облдержадміністрації, "регіонал" Сергій Тулуб заявляє, що опозиційні сили використовують учасників Євромайдану задля захоплення влади у свої руки.

Після вторгнення противників влади у Черкаську ОДА він закликає громадян не піддаватися на провокації, не захоплювати державні будівлі й вирішувати кризу шляхом "діалогу", запропонованого президентом.

"Опозиційні політичні сили, використовуючи учасників євромайдану, намагаються за будь-яку ціну і будь-якими засобами реалізувати свій спецпроект захоплення влади. Наслідком цього є пролита кров і смерть молодих людей", - йдеться у заяві Тулуба.

"Ареною боротьби лідерів опозиції стала не лише столиця нашої держави, але  й обласні центри. Хвиля агресії, насилля, погромів та вандалізму дійшла до Черкас", - зазначає він.

За словами голови ОДА, у четвер, всупереч забороні суду, 1,5 тисячі "молодиків, озброєних дубинками, металевими прутами, піротехнічними засобами і камінням, здійснили спробу захопити приміщення обласних органів влади", "агресивно налаштовані" люди заблокували будівлю ОДА та облради "з метою їх захоплення".

"Вони вибивали двері, вікна, здійснювали підпали, незаконно проникали в приміщення. Результатом дій заворушників стали спалені меблі, знищені документи та оргтехніка, розбиті кабінети. Сума завданих збитків сягає мільйонів гривень", - заявляє Тулуб.

За його словами, міліціонерам вдалося зберегти частину майна і тепер вони стараються не допустити "повторного штурмування приміщення обласної влади".

"Найжахливіше, що в політичні ігри дорослих втягнуті діти і підлітки", - заявив Тулуб і закликав батьків уберегти дітей і не допустити "горя і болю в сім’ях".

"Аби не постраждали непричетні до цих подій особи, звертаюся до правоохоронних органів - проведіть об’єктивне, всебічне, неупереджене розслідування всіх обставин скоєних правопорушень, адже у ваших руках долі молодих людей", - заявив Тулуб.

"Звертаюся також до учасників протизаконних акцій та їх організаторів – насамперед до політичних опонентів влади. Пам’ятайте: силове протистояння, екстремізм ведуть лише до напруження в суспільстві", - додав він.

Голова ОДА запевнив, що поважає "політичні погляди і громадянську позицію" мешканців Черкащини.

"Але закликаю неухильно дотримуватися законів України і громадського порядку. Прошу громадян, шановних земляків не піддавайтеся провокаціям. Утримуйтесь від  втягнення вас в антиконституційні акції", - заявив Тулуб.

За словами глави Черкаської ОДА, "сьогодні ми всі маємо долучитися до ініціативи президента Віктора Федоровича Януковича до загальноукраїнського діалогу для вирішення суспільно-політичного конфлікту".

"Іншого шляху у нас немає. Конфронтація і насилля – це шлях до руйнування….  Я впевнений, що всі ми налаштовані на мир і злагоду!", - заявив він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування