Дніпропетровську ОДА окупували тітушки. Євромайданівці оточили будівлю

Неділя, 26 січня 2014, 19:56

У Дніпропетровську на віче неподалік від будівлі ОДА зібралося кілька тисяч мешканців міста.

Про це повідомляє сайт Вгороде.

Активісти шумлять, періодично чутни хлопки ймовірно петард.

 Фото з ​​сайту "Вгороде" 

Вся обладміністрація взята в щільне кільце. 10 міліціонерів вишикувалися черепахою біля входу в ОДА. Люди намагаються пробитися в будівлю.

Опозиціонери пішли на переговори в ОДА.

Також на місці перебувають близько 200-250 хлопців спортивної статури, їх прикриває міліція.

 Фото з ​​сайту Вгороде

"Тітушки" забарикадувались в будівлі облдержадміністрації. Присутні активісти скандують "Тітушек з ОДА!". Люди вимагають відкриття кримінальних справ.

Інфографіка Inspired 

За даними обласного управління МВС, внаслідок сутичок біля Дніпропетровської ОДА 4 людини поранені (троє бійців та один мітингувальник), затримано сім активістів. 

Під час одного із штурмів ОДА був поранений чоловік. Сотні "тітушек" під прикриттям охорони ОДА кидали в мітингувальників палиці, каміння, разпилялі сльозогінний газ, закидували мітингувальників димовими гранатами. У відповідь активісти кидали шматки льоду. 

Ультрас "Дніпра" отримали вогнепальне поранення з травматичної зброї під час сутичок: група тітушок почала стріляти  по ультрас без попередження.

З боку міліції лунали попередження, що масова акція є незаконною, а  її учасники будуть притягнуті до відповідальності.

Пізніше біля ОДА виставили кордони силовиків , бійці спецпідрозділу " Беркут " відтіснили мітингувальників від ОДА та не допустили штурму облдержадміністрації.

Бійці нікого не чіпали, лише били кийками по щитах. На даний момент біля будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації перебувають лише представники внутрішніх військ , мітингувальники відступили.

Разом з тим активісти затримали одного з тітушек під обладміністрацією.

"Спіймали одного з "тітушек", які стріляли з травматичної зброї по мітингувальниках. Продав честь за 100 грн. Групу  "тітушек" активно охороняє "Беркут", випускаючи їх і впускаючи в оточений периметр. Міліція остаточно стала співучасниками злочинів проти народу і помічниками бандитів " , - заявили активісти.


За даними МВС у Дніпропетровській області, на теперішній час 14 учасників акції за порушення громадського порядку затриманні та доставлені до райвідділів міліції, 8 співробітників міліції та один з нападників – поранені.

"О 14.00 група радикально налаштована молодь з числа учасників заходу в кількості біля 50 осіб розпочала агресивні дії відносно працівників міліції, а саме здійснила спробу прорвати кордони міліції, кидаючи в двір облдержадміністрації димові шашки та фаєра, а також намагалася зламати паркан. О 14.20 учасниками акції під час спроб проходу у двір ОДА було пошкоджено 20 листів зовнішньої обшивки та дві секції паркану", - завили в МВС.

Під час охорони громадського порядку ушкодження отримали 8 співробітників міліції (хімічні опіки обличчя 1-го ступеню, різані рани живота та руки), вони  доставлені до місцевої лікарні.

Затримано 14 нападаючих, які на теперішній час знаходяться в райвідділах міліції, їх особи встановлюються. Серед них місцевий мешканець, який ножем спричинив тілесні ушкодження 2 працівникам міліції.

Слідчими відділом Дніпропетровського управління міліції  відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення). За фактом отримання тілесних ушкоджень працівниками міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 КК України (опір представникові влади…). За фактом посягання на життя працівників міліції - кримінальне провадження за ст. 348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу…).

Фото МВС України у Дніпропетровській області
Фото МВС України у Дніпропетровській області
 
Скрін-шот трансляції Hromadske TV
Скрін-шот трансляції Hromadske TV


Джерело відео - 9 канал, massaprichinofficialАндрей ВечернийГеннадій Страхарський

 Украинская правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News