Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олійник натякнув, чому Янукович "погодився" на вимоги опозиції

Неділя, 26 січня 2014, 18:23

Спеціальну експертну групу для опрацювання можливостей як внесення змін по суті, так і в окремих законах, прийнятих 16 січня – вже створено.

Про це повідомив нардеп від Партії регіонів, співавтор законів про "диктатуру" Володимир Олійник.

За його словами, як приклад лібералізації прийнятих законів може стати зменшення відповідальності - перехід від позбавлення волі до штрафу.

"Але це предмет переговорного процесу", - підкреслив Олійник.

Також він зазначив: найсерйозніший меседж, який був проголошений президентом - незастосування владою сили відносно учасників мирних демонстрацій.

"Але там, де захоплюють приміщення, де є правопорушення, потрібно притягати винних до відповідальності. Причому йдеться і про організаторів, які фінансують подібні силові акції", - заявив Олійник.

Говорячи про вимогу опозиції змінити Конституцію і повернутися до її варіанту 2004 року, Олійник заявив: "13 розділ Конституції пояснює, яким чином змінювати Основний закон".

"Необхідно знайти 300 голосів у парламенті і проголосувати такі зміни на двох сесіях після конституційної експертизи. Другий варіант - обговорення на всенародному референдумі. Але сторони мають заздалегідь домовитися, що результати такого референдуму вони імплементують до Конституції, тобто знову потрібні 300 голосів", - зазначив нардеп.

Також Олійник пояснив, що коли розглядалося питання про зміни до складу ЦВК, Янукович підтримав таку пропозицію, оскільки у червні закінчується термін 12 членів ЦВК.

"Президент запропонував сформувати ЦВК на пропорційній основі залежно від представництва політичних сил в парламенті", - зазначив "регіонал".

Як відомо, 25 січня за підсумками переговорів лідерів опозиції з президентом та робочою групою з подолання політичної кризи сторони ухвалили низку домовленостей. Влада погоджувалася внести зміни до  законів від 16 січня, звільнити затриманих активістів, змінити вже засудженим міру запобіжного заходу, створити групу для погодження рішення щодо поверненния до Конституції 2004 року, та змінити підходи до формування ЦВК. 

В обмін на це влада очікує від опозиції звільнення вулиць Києва  та усіх міст України від мітингувальників та звільнення усіх захоплених будівель. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: