У Запоріжжі тітушки і міліція "зачистили" мітинг під ОДА. Людей відловлювали і добивали

Неділя, 26 січня 2014, 20:52

У Запоріжжі силовики разом з тітушками закидали гранатами та розігнали мирну акцію протесту під стінми ОДА, під час якої мітингарі вимагали відставки діючої влади. 

Про це повідомляють очевидці подій.

Так, місцевий журналіст Тарас Білка повідомив на своїй сторінці у Facebook: " Барикада росте. Запоріжжя скандує "Запорозька Січ"…   З другого поверху ОДА (де були невідомі в масках, можливо – тітушки) зникли нелюди. Міліція шикується. З боку профспілок прибуло 30 космонавтів (ВВ чи Беркут у шоломах).  В рядах ментів бачимо молодиків в штацькому. Бритих".

Пізніше він повідомив: "Охорона мобілізувалася і вся майже стяглася до майдану. Підозріло. По проспекту не їздять легкові авто. Тільки громадський транспорт. Є інформація що ДАІ завертає їх".

За кілька хвилин стало відомо, що на площі перед ОДА почалася зачистка.

"В нас стріляють. В людей кидають гранати", - повідомив Білка. Також тітушки запускали в людей феєрверки. За його словами, тітушки були з білими стрічками на рукавах, ловили всіх без таких стрічок і били.  Деяких тітушків бачили з молотками та битками.

Скрін-шот з Facebook
Скрін-шот з Facebook
Скрін-шот з Facebook
 
 
Людей розганяли тітушки і міліція, з кийками та гранатами, добиваючи по дворах. Фото golos.zp.ua
Людей розганяли тітушки і міліція, з кийками та гранатами, добиваючи по дворах. Фото golos.zp.ua
Фото golos.zp.ua
Фото golos.zp.ua
Фото z-city.com.ua
Фото z-city.com.ua
Фото z-city.com.ua
Фото z-city.com.ua
Фото z-city.com.ua
Фото z-city.com.ua

Люди почали розбігатися по дворах, однак тітушки на цьому не зупинилися, виловлювали людей іпродовжували бити їх.

"Це бійня. Проспект перекритий. Ми знімали, поки могли. Геннадій Волков і його оператори - справжні герої. Я знімав, поки не отримав кийком по руці, в якій стискав  журналістське посвідчення. Рука начебто ціла, тільки палець зламаний. Лікарні забиті побитими", - повідомив на своїй сторінці у Facebook  Юрій Гудименко.

За даними очевидців, люди, які розбігалися з Майдану, барикадувалися у кінотеатрі "Байда", де було облаштовано пункт обігріву. Тітушки вибивали там вікна, але до середини не потрапили. 

За даними очевидців, наразі на майдані під ОДА нікого з мітингарів не лишилося.  Розігнаних майданівців попереджують, щоб не викликали таксі: людей із запахом диму одразу везуть до районних відділків міліції. Окрім того постраждалим внаслідок розгону не радять звертатися за медичною допомогою у 5-ту лікарню: "Там на вас чекає міліція". 

"Не виходьте цієї ночіна вулицю.особливо в центрі міста. Тітушок дуже багато. Ніхто не розбирається хто ви є. Б'ють всіх", - пишуть місцеві мешканці.

Пізніше Тарас Білка повідомив: "Журналіста Дмитра Смольєнка побили під час розмови по мобільному. Зв'язку з ним нема. Травматологія забита людьми".

Як стало відомо з повідомлення журналіста Максима Щербини, побитого на мітингу 26 січня у Запоріжжі,  місцевого журналіста Смольєнка випустили з Орджонікідзевського райвідділку міліції, де він утримувався. За його даними, там перебувають близько 30  затриманих. Їх імена наразі невідомі.

Пізніше головний міліціонер області Володимир Серба, коментуючи події на Запорізькому Майдані заявив: люди побачили міліцію і самі розбіглися.

Як повідомляє Z-city, на площі перед ОДА дві комунальні прибиральні машини "стирають сліди кривавого побоїща вчорашнього вечора. Кілька десятків людей вручну прибирають сміття і очищають територію".

Молоді люди в спортивних костюмах, які били людей на Майдані, зайшли до приміщення обласного управління внутрененніх справ.

З районних відділень міліції лікарі забирають сильно побитих учасників Майдану.   В Орджонікідзевський райвідділ приїхала машина "швидкої", лікар вийшов з відділку за півгодини з чоловіком з перебинтованою головою  та ще одним у напівнепритомному стані, йому допомагали йти міліціонери.

Постраждалих відвозять в 5-ту міськлікарню. За словами співробітників МВС, в районному відділі зараз знаходиться дуже багато затриманих. "Повний актовий зал" ,  як висловився міліціонер. Протягом 72 -х годин їх випускати не планують.

Затримували всіх, хто траплявся на шляху у силовиків. Під стінами відділення міліції стоїть чоловік, який чекає на свого сина. Виявилося, що молодий чоловік з компанією йшов з більярдної в кафе повз площу Фестивальну, де сталася "зачистка" і компанію хлопців забрали до РВВС.

Джерело відео - Aleksandr BeegusNemo Pic

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...