Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд покарав активістів за шини: місяць під вартою і 15 років - у "перспективі"

Неділя, 26 січня 2014, 23:48

Солом'янський суд Києва обрав запобіжний захід двом активістам з Майдану– Дмитру Юрченку та Михайлу Овсієнку – 30 днів тримання під вартою

Як повідомляють активісти у спільноті Євромайдан SOS, два суди над активістами, яких  затримали за перевезення шин, відбулися 26 січня.

Як повідомила знайома Овсієнка, ДАІ затримало активіста 24 січня о 13:45 на бул. Лесі Українки.

"Спершу його повезли для надання пояснень до Печерського райвідділку, потім   до Солом'янського. До 00:00 жодних пояснень щодо підстав для затримання Михайла йому ніхто не надавав. Співробітників райвідділку  не могли надати жодних пояснень на прохання близькх. Було очевидно, що вони чекають на вказівку. О першій годині ночі слідчий дав наказ: "не відпускати". Склали протокол, з порушеннями", - зазначає знайома, яка давала пояснення разом з Овсієнком.

 О другій ночі до Михайла запросили адвоката. Наступного дня о 9:00 у райвідділку вже  з'ясувалося, що Овсієнку інкримінують  масові заворушення на Грушевського спільно з 3-5 тисячами осіб.

Захист Михайла Овсієнка подаватиме апеляцію на рішення Солом'янського суду.

Як відомо, за час сутичок на Грушевського міліція затримала більше 85 активістів. Частина з них за рішенням суду взяті під варту.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування