ЄС змінить формат саміту з Росією через події в Україні - ЗМІ

Понеділок, 27 січня 2014, 13:28

Євросоюз запропонував змінити формат саміту Росія-ЄС, у зв'язку з підсумками Вільнюського саміту Східного партнерства та ситуацією навколо України.

Про це заявив журналістам високопоставлений чиновник ЄС на умовах анонімності у Брюсселі в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Скорочений формат саміту РФ-ЄС і більш поглиблену дискусію запропонували голова Євроради Герман ван Ромпей та голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу

"Ці події та зміни, що мали місце у зв'язку з цим, потребували деяких змін та поглибленої розмови", - зазначило джерело.

До цього, за його словами, спонукає ситуація в Україні, яка "змінюється щогодини".

Керівники ЄС, наголосив він, вважають, що в цьому разі не можна задовольнятися банальним самітом.

"Нам потрібна більш політична і більш стратегічна дискусія про природу наших відносин - відносин між сусідами, які поважають один одного, і ми хочемо поглибитися у цьому напрямі", - зазначив співрозмовник.

"Ми виходимо з того, що між нами існує недостатнє розуміння і розбіжності, що виникли минулого року, щодо того, як взаємодіяти з нашими спільними сусідами, і як Митний союз функціонує з іншими партнерами сусідства", - пояснив він.

Він відзначив необхідність додержання таких принципів, як повага суверенних держав і право вільного рішення в їх виборі міжнародної політики, а також у торговельно-економічній сфері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування