Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Княжицький стверджує, що влада викликає резервістів та озброює "тітушок"

Понеділок, 27 січня 2014, 15:18

Влада організовує провокації та намагається озброїти свої прихильників.

Про це заявив нардеп Микола Княжицький (Батьківщина) у ефірі Еспресо TV.

Однією з провокацій, за його словами, є поширення інформації про введення надвичайного стану.

"Сьогодні вночі до мене зателефонували співробітники-високопосадовці міністерств закордонних справ декількох країн, і сказали про те, що їх офіцерів зв'язку повідомили про можливе введення надзвичайного стану в країні", - сказав він.

Княжицький, за його словами, запевнив дипломатів, що підстав для введення надзвичайного стану немає, адже опозиція готова до діалогу з владою.

В той же час, стверджує він, захоплення Мін'юсту в опозиції розцінюють як провокацію, адже голова відомства Олена Лукаш є одним з учасників переговорів від влади.

"Така провокація могла дуже легко зірвати цей процес (переговорів), бо не всі члени переговорної групи зі сторони влади зацікавлені у мирному врегулюванні цього конфлікту", - стверджує він.

На думку Княжицького, дії влади можуть розколоти країну.

"В Києві надзвичайний стан нічого не дасть, бо розігнати Майдан без зброї дуже складно. У західну Україну війська не введуть, тим більше, що це протизаконно. Але на сході України є велика небезпека того, що туди введуть збройні сили для того, щоб фактично розділити країну. І тоді частина країни фактично повідомляє під протекторат сусідньої країни", - припускає він.

Також Княжицький зазначив, що, за неперевіреною інформацією, влада готується до "військових навчань".

"В п'ятницю у військкомати викликали всіх резервістів, які ніяким чином не пов'язані з опозицією…, нібито для навчань, які мають відбуватися в Україні на початку цього місяця – початку наступного", - сказав він, зазначивши, що "для одного міста Києва це 800 озброєних людей".

Крім того, нардеп розповів про те, що в Україну з-за кордону нібито прибули літаки з бійцями загонів спецпризначення.

"Нібито декілька літаків з іноземної держави приземлилися в Гостомелі, на них були спецпризначенці з цієї держави. Функція цих спец призначенців – діяти не в Києві, а в східних регіонах України", - розповів він.

Княжицький також повідомив, що, також за непідтвердженими даними, "тітушкам" у східних регіонах видають травматичну зброю (пістолети типу Форд), а також дозволи на цю зброю і підробні журналістські посвідчення.

Як відомо, міністр Юстиції Олена Лукаш не виключає введення надзвичайного стану у зв’язку з тим, що Спільна справа на чолі з Данилюком захопила приміщення міністерства юстиції.

У МЗС, однак, називають провокацією заяви, що український МЗС попередив іноземні посольства про запровадження надзвичайного стану у країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування