Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сімох сумчан, затриманих за блокування Будинку рад, посадили під домашній арешт

Вівторок, 28 січня 2014, 07:44

У Сумах 7 учасників акцій протесту, затриманих біля будівлі Сумської ОДА, посадили під домашній арешт на термін від 1 до 2 місяців.

Відповідне рішення Ковпаковський райсуд виніс уночі, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Затриманих уночі 27 січня Романа Чурилова, Олександра Товстуху, Георгія Ігнатьєва, Владислава Медушевського, Олега Шария, Юрія Ткаченка й Олександра Ревенка привезли до суду в понеділок пізно ввечері.

Слідство просило обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, однак, згідно ухвал слідчих суддів, прокурор не зміг довести необхідність цього.

Шарию й Ігнатьєву суд ухвалив носити електронні засоби контролю (браслети для домашнього арешту).

Останньому (близько двох ночі 28 січня) запобіжний захід обрали для Ревенка, у якого цього дня, 28 січня, – день народження. Йому виповнилося 25 років. 

Близько десятої вечора 27 січня чотирьох з одинадцяти затриманих напередодні вночі привезли до районного суду Сум. Усім їм інкримінували "блокування приміщень та недопуск на роботу".

За повідомленнями очевидців, близько сотні міліціянтів супроводжували "автозак" із затриманими Олександром Ревенком, Георгієм Ігнатьєвим, Романом Чуриловим та Олександром Товстухою.

Слідство просило суд узяти затриманих під арешт строком на два місяці. Під будівлею суду десятки активістів скандували "Свободу політв’язням!" і "Суми з вами!", повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією адвокатів, всі постанови підписали працівники прокуратури. Слідчі з міліції відмовились ставити свої підписи.

До цього міліція відпустила одного із затриманих, депутата міськради Василя Курченка, оскільки постанови про підозри щодо депутатів має підписувати прокурор області. Наразі такого підпису немає.

Журналісти повідомили, що досудовим слідством займалися 11 слідчих.

У ніч на 27 січня близько трьохсот бійців внутрішніх військ розігнали декілька десятків активістів, які чергували в холі облради. Вони мішками зі снігом забарикадували входи до обладміністрації та мерії, проте на прохання міліціянтів частково звільнили місце для доступу в будівлю. Жодних сутичок та провокацій за добу не було.

26 січня народний депутат Володимир Шульга домовився із працівниками міліції про облаштування своєї приймальні на першому поверсі Сумської обласної ради. Там протестувальники створили пункт обігріву, де подавали чай та їжу. До того близько п’яти тисяч сумчан на мітингу утворили Народну Раду області.

Ще у неділю зранку працівники міліції зсередини заблокували двері та вікна обладміністрації і облради листами ДСП та старими меблями. На парковці та задньому дворі будівель весь день стояли десятки міліціянтів. За інформацією активістів, всередині адмінбудівель постійно було близько трьохсот правоохоронців.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...