Франківський губернатор, який втік з захопленої ОДА, керує областю телефоном

Вівторок, 28 січня 2014, 11:58

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов продовжує керувати областю.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ОДА.

За інформацією прес-слуби адміністрації, "Чуднов наразі перебуває на території Прикарпаття і керує усіма процесами в області".

Губернатор стверджує, що, усі рішення, ухвалені обласною радою на сесії 25 січня, на сьогодні оскаржуються прокуратурою і зараз очікується рішення суду.

"На сьогоднішній день, - зазначив він, - заблоковані адміністративні поверхи, де розміщуються кабінети керівництва облдержадміністрації: голови, першого заступника. Ні голова, ані заступник сьогодні не допускаються до робочих місць. У зв’язку з цим керування відповідними службами здійснюється у телефонному режимі", - пожалівся Чуднов.

Як повідомлялося, 24 січня мітингувальники, що не підтримують дії нинішньої влади, захопили будівлю Івано-Франківської облдержадміністрації. За словами очевидців, голова ОДА Василь Чуднов встиг звідти втекти.

25 січня депутати Івано-Франківської облради вирішили створити Народну раду як міжфракційне об’єднання. Також вони визнали доцільним утворення загону національної самооборони як органу народної дружини обласної ради.

Сесія не розглядала питання про недовіру голові ОДА "регіоналу" Чуднову, бо облдержадімінстрація "ліквідована, не є легітимним органом".

Як повідомлялося, 23 січня кілька тисяч жителів Львова зайшли в будівлю, де розміщена Львівська ОДА і змусили губернатора Олега Сало написати заяву про відставку. Проте пізніше Сало відмовився від своєї заяви і заявив, що керує областю в телефонному режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування