ЄС та Росія обговорять угоди про асоціацію з країнами Східного партнерства

Вівторок, 28 січня 2014, 17:00

Між Брюсселем та Москвою досягнуто домовленості про двосторонні консультації щодо угод про асоціацію з країнами Східного партнерства, до числа яких входить і Україна.

Про це повідомив президент Ради ЄС Герман ван Ромпей.

"Ми домовилися на двосторонній основі продовжувати консультації з питань, пов'язаних з угодами про асоціації з ЄС, та їх економічних наслідків", - заявив він після саміту Росія-ЄС у Брюсселі у вівторок.

За його словами, під час саміту сторони обговорили не лише питання, які становлять обопільний інтерес, а й питання, щодо яких "є розбіжності", такі як можливе поєднання ініціативи Східного партнерства та Митного союзу.

Констатувавши, що навколо Східного партнерства існує недостатнє розуміння, президент Ради ЄС розповів про переваги цієї політики ЄС, яка принесе вигоди і російській стороні.

Серед таких вигод він назвав економічну, соціальну стабільність, економічне зростання, від чого "виграють і російські компанії".

"Східне партнерство не націлене на те, щоб вплинути на російські економічні, соціальні та культурні зв'язки з їхніми сусідами. Вони не будуть поставлені під загрозу, але розвиватимуться, оскільки динамічніше відбуватиметься економічний розвиток", - пояснив Герман ван Ромпей.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...