Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Амністія не торкнеться тих, хто бив і убивав - Тягнибок

Середа, 29 січня 2014, 08:40

Опозиція зробить усе, щоб у парламенті було проголосовано її законопроект про амністію учасників акцій протесту.

Про це заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок зі сцени Євромайдану у вівторок увечері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні (у вівторок) на засіданні Народної ради ми домовилися, що працюємо всю ніч, і спробуємо переконати більшість, щоб було проголосовано наш законопроект. Насамперед нам необхідно звільнити наших побратимів", - сказав він.

За словами Тягнибока, було вирішено, що поступки, на які може піти опозиція в переговорах з владою, можуть бути мінімальними, "щоб не кривдити і не забирати право Майдану на протест та існування".

Лідер "Свободи" запевнив, що за будь-якого закону амністія не буде поширюватися на тих, хто причетний до вбивства, до завдання тілесних ушкоджень, що спричинили до смерті, до катування, до викрадення людей і тих, хто перешкоджав журналістській діяльності.

Тягнибок повідомив, що, окрім закону про декриміналізацію, в середу в парламенті опозиція порушуватиме питання про конституційну реформу.

"В якій формі ми будемо це робити - наразі важко сказати. Потрібні консультації і треба зібрати 226 голосів. Але питання зміни системи влади, нової Конституції - це питання порядку денного, вимог Майдану, і ми обов'язково маємо цього досягти", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування