Рада Федерації РФ звинуватила опозицію та Захід у масових заворушеннях в Україні

Середа, 29 січня 2014, 10:05

Рада Федерації Федеральних Зборів (верхня палата ) РФ заявляє про прояви ксенофобії та націоналізму в Україні, звинувативши опозицію у провокуванні масових заворушень в країні.

Про це йдеться в заяві Ради Федерації, прийнятій у середу, 29 січня.

"Рада Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації стурбована ситуацією, що склалася в Україні. Спровоковані опозицією масові заворушення не мають нічого спільного з мирними акціями протесту. Добре організована кампанія спрямована на дискредитацію і повалення легітимної влади. Погроми і підпали в Києві та інших українських містах, штурм адміністративних будівель, агресивні дії проти сил правопорядку, що призвели до людських жертв і значного числа постраждалих, відбуваються зі схвалення тих, хто вивів людей на вулиці" , - йдеться в заяві.

Російські сенатори переконані, що нинішня політична криза в країні може мати тяжкі наслідки для державності і територіальної цілісності України.

"Особливе занепокоєння Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації викликають спроби опозиції протиставити інтереси одних регіонів України іншим, підриваючи стабільність українського суспільства. Багато суб'єктів Російської Федерації, що мають багаторічні та різнобічні зв'язки з регіонами України, стурбовані подібним розвитком подій, який може надалі негативно позначитися на перспективах міжрегіональної та прикордонної взаємодії двох країн" , - заявили сенатори.

Більше того, Рада Федерації висловила обурення з приводу заяв західних політиків. На думку сенаторів, вони провокують дестабілізацію ситуації. "Рада Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації закликає припинити неприкрите втручання ззовні в справи суверенної держави", - сказано в заяві.

Російські сенатори також угледіли в ситуації в Україні "прояви націоналізму і ксенофобії".

У вівторок президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія не прописувала письмово умов надання кредитів Україні, але вимагала від режиму Януковича проведення системних реформ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування