Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук пропонує стати гарантом переговорів між владою і опозицією

Середа, 29 січня 2014, 11:08

Перший президент України Леонід Кравчук пропонує депутатам створити комісію для реформування Конституції і пропонує свої послуги в якості гаранта переговорів між опозицією і владою.

Про це він сказав у середу з трибуни Верховної Ради.

"Весь світ і Україна визнають, що держава знаходиться на межі громадянської війни. В країні двовладдя. Акції протесту переросли у повстання", - наголосив Кравчук.

"Це є просто революція. Про повалення влади. Це не є щось надзвичайне. Просто треба речі називати своїми іменами".

Екс-президент закликав депутатів відповідально поставитися до ситуації, щоб зупинити процес розвалу управління державою.

"Потрібно розвести протиборчі сторони, сказавши людям, що є план, погоджений із президентом, із Верховною Радою виходу України з політичної кризи. Цей план окреслити. Люди розумні. Вони з тим погодяться і підуть на зустріч", - вважає Кравчук.

Він закликав до консолідованого голосування щодо законопроектів "про амністію", щоб прийняти цей закон, щоб звільнити тих, хто утримується під вартою і звільнити адмінбудівлі.

Кравчук підтримує процес реформування Конституції.

Екс-президент пропонує депутатм створити комісію, якій будуть передані напрацювання Конституційної асамблеї і вирішити, який варіант приймати - парламентсько-президентський чи президентсько-парламентський.

Кравчук також закликав депутатів довіряти один одному:

"Якщо парламентська більшість ставитиме опозицію на коліна, не слухати, не приймати, - нічого не вийде. Але якщо опозиція буде ставити ультиматуми, теж нічого не вийде", - сказав він.

Екс-президент закликав депутатів усвідомити, що Україна важливіша за будь-які амбіції.

Він пропонує, оскільки є глибока недовіра між опозицією і президентом, стати разом із Леонідом Кучмою гарантами цих переговорів, і доносити до народу їх результати.

"Тільки ви разом із президентом можете вирішити драматичні питання, які є в Україні", - сказав Кравчук.

Як повідомлялося, у Верховній Раді тривають консультації щодо узгодження положень так званого "закону про амінстію" учасників акцій протесту.

Як відомо, Кравчук є ініціатором і ведучим круглих столів щодо пошуки виходу з політичної кризи в Україні. Запрошення туди надсилала Адміністрація президента.

Також Кравчук очолює Конституційну Асамблею, створену Януковичем, яка працювала над проектом реформування Конституції, куди відмовилася входити опозиція.

До роботи над цим проектом не запросили людей, які працювали над Конституцією України 1996-го року.

Леонід Кучма заявляв, що вважає безглуздою діяльність Конституційної асамблеї.

Як відомо, Кравчук висловлював думку, що можна розглядати практично всі варіанти вирішення конфлікту, крім дострокових виборів президента.

У статті Кравчука на сайті Forbes йшлося також про вдячність "Беркуту" за терпіння. Пізніше екс-президент пом'якшив свої слова.

Українська правда

Відео - 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування