Офіцерів, які не підписалися за Януковича, змушують звільнятися - Гриценко

Середа, 29 січня 2014, 16:07

Депутат від Батьківщини Анатолій Гриценко заявляє, що офіцерів, які відмовились підписати заяву про підтримку дій президента , змушують писати рапорти про відставку.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Мені напевно відомо, що тих офіцерів, які не погодилися з "одобрямс", зараз пресингують старші командири і начальники. А саме - вимагають подати рапорт на звільнення", - написав Гриценко.

"Не зважаючи на добрий послужний список без жодного стягнення, на наявність бойового досвіду, на відсутність житла, навіть декого за рік до законного права на отримання пенсії", - додав він.

Гриценко додав, що отримав інформацію "різними каналами". Вона свідчить, що "не всі офіцери поставили свої підписи під тією заявою".

"Одні проголосували проти, інші утрималися, хтось відмовився ставити підпис. Знаю номери військових частин, посади і звання таких офіцерів. Ясна річ, поки що не всіх", - додав він. 

Він порадив офіцерам, на яких чинять тиск, "жодних рапортів на добровільне звільнення не писати".

"Якщо Вас звільнять примусово, за надуманим приводом, одразу знайти адвоката - і до суду, оскаржувати рішення командування про незаконне звільнення", - порадив він.

"Друга порада командирам і начальникам, які примушують чесних офіцерів звільнятися з армії - зупиніться, увійдіть в рамки Закону, припиніть незаконні завідомо злочинні дії! Ваші дії фіксуються - і час відповідати настане, відповідальність за незаконні дії буде незворотною" – попередив Гриценко.

Як відомо, раніше повідомлялося, що напередодні у війська Генштаб надіслав телеграму, якою вимагає невідкладно провести збори особового складу, розглянути і підтримати заяву, суть якої - підтримка рішучих дій президента у боротьбі проти екстремістів. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...