Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суди по Україні арештували більше сотні людей за "участь у заворушеннях"

Середа, 29 січня 2014, 17:52

В ряді міст України за рішеннями суду були арештовані більше 100 осіб, звинувачуваних в участі в масових заворушеннях.

Так, районні суди Києва винесли рішення про запобіжні заходи для 64 підозрюваних у масових заворушеннях на вулиці Грушевського.

Про це повідомила керівник прес-служби прокуратури міста Києва Яна Соболевська.

"Рішеннями Дніпровського, Оболонського, Подільського, Солом’янського та Шевченківського судів до 14 осіб застосовано домашній арешт. З одного із учасників подій Святошинський райсуд взяв особисте зобов’язання. Щодо інших 49 підозрюваних у масових заворушеннях на Грушевського столичні суди ухвалили рішення про тримання під вартою", - розповіла вона.

Як підкресили в прокуратурі, затриманих звинувачують "у масових заворушеннях, що тривали у центрі столиці та супроводжувалися насильством, підпалами, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя (ч. 2 ст. 294 КК України)".

У Запоріжжі суд обрав запобіжний захід для 32 із 48 затриманих активістів місцевого майдану.

"Суд підтримав позицію прокуратури і обрав для 26 підозрюваних домашній арешт і для шести учасників акції протесту запобіжний захід у вигляді особистої поруки та особистого зобов'язання", - повідомили в прокуратурі Запорізької області.

Загалом повідомлення про підозру в участі в масових заворушеннях і спробі штурму Запорізької облдержадміністрації 26 січня отримали 48 осіб. Слухання щодо обрання запобіжного заходу для решти підозрюваних продовжаться в середу.

В тому числі запобіжний захід було обрано для трьох неповнолітніх учасників протестів. 

"Суд застосував до трьох неповнолітніх учасників масових заворушень запобіжний захід у вигляді особистого поручительства. Раніше за клопотанням прокуратури ще чотирьом підліткам було обрано домашній арешт", - повідомила начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Запорізької області Марина Купенко.

Як відомо, слідче управління ГУ МВС України в Запорізькій області відкрило проти затриманих провадження у ч. 1 ст. 341 КК України (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд ) і за ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень).

Прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що після недільної акції біля будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації суд прийняв рішення про арешт 24 людей.

Зараз в СІЗО Дніпропетровська перебувають 22 учасники акції, ще двоє - під домашнім арештом.

За даними Дніпропетровської ОДА, у лікарнях міста знаходяться семеро учасників акції, з них шестеро - у стані середньої тяжкості, стан ще одного задовільний.

Головний лікар обласної лікарні ім. Іллі Мечнікова Сергій Риженко підкреслив, що у лікарні знаходяться п’ятеро поранених із травмами голови, зокрема і співробітник міліції, якого було прооперовано.

"Стан усіх хворих середньої тяжкості. Їх життю нічого не загрожує", - зазначив він.

Як повідомлялося, 24 січня у Черкасах після штурму та захоплення Черкаської  облдержадміністрації до Соснівського районного відділу міліції доставили 58 осіб. Щодо них відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 2 ст. 342 (Опір представникові правоохоронного органу) та ч.1 ст.294 (Масові заворушення) Кримінального кодексу України.

27 січня за спробу повторного штурму Черкаської облдержадміністрації в ніч з 26 на 27 січня міліція затримала 12 людей.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування