У Черкасах затримали 58 мітингарів. "Шиють" опір та заворушення

П'ятниця, 24 січня 2014, 05:34

У Черкасах після штурму та захоплення Черкаської  облдержадміністрації до Соснівського районного відділу міліції доставили 58 осіб.

Про це йдеться у повідомленні облуправління МВС.

"На даний час проводиться опитування та встановлення ролі кожного в масових заворушеннях", - зазначили в МВС.

"Міліція занепокоєна, що окремі особи чинять низку правопорушень, пов’язаних із масовими заворушеннями, погромами, знищенням майна та захопленням будівель. 23 січня громадяни в кількості близько 300 осіб, ігноруючи вимоги правоохоронців про збереження спокою та недопущення масових заворушень, направились до ОДА, виламали двері та зайшли в фойє, пошкодили і підпалили майно. Молоді люди використовували піротехнічні засоби, каміння, залізні прути", - зазначили в МВС.

Також в управлінні закликали громадян "не піддаватися на провокації".

Пізніше інтернет-видання "Прес-центр" повідомило, що затримані біля облдержадміністрації перебувають в КПЗ і скаржаться на жорстоке поводження. За словами одного з них, при затриманні їх били кийками та ногами по голові.

Очільник Черкаської обласної організації партії "УДАР" Віталій Іляшенко, який перебуває у райвідділку практично від часу затримання активістів, повідомив, що станом на 6:00  відпустили близько 14 осіб, повідомляє Радіо Свобода. Зокрема, лише після п’ятої години відпустили інваліда другої групи, який лежав із травмою голови у райвідділку і до якого не викликали лікарів.

Також опозиціонери блокували виїзд з будівлі начальника Соснівського райвідділу міліції із вимогою звільнити відеооператора місцевого сайту "0472", який здійснював зйомку під час акції. За годину стало відомо, що журналіста відпустили.

Як відомо, раніше мітингарі взяли в облогу Черкаську ОДА, після чого пішли на штурм та захопили приміщення. Близько 23.00 працівники міліціїзвільнили приміщення Черкаської обласної ради від мітингувальників. Повідомлялося про 2 затриманих активістах.

За фактом вчинених кримінальних правопорушень слідчим відділом Соснівського райвідділу міліції відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 2 ст. 342 (Опір представникові правоохоронного органу) та ч.1 ст.294 (Масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Під Черкаською ОДА під час штурму приміщення постраждала студентка одного з місцевих вузів, яку вже прооперували. Її стан оцінюють як критичний

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
Усі новини...