Кличко наполягає, що Рада може назбирати голоси за амністію

Середа, 29 січня 2014, 19:58

Лідер "Удару" Віталій Кличко впевнений у тому, що наразі у Верховній Раді є достатня кількість голосів для ухвалення одного із двох опозиційних законопроектів про амністію учасників акцій протестів.

Про це він сказав журналістам.

"Я впевнений, є велика ймовірність, що законопроекти опозиції наберуть більшість голосів, тому що їх підтримає низка представників Партії регіонів", - уважає депутат.

Він розповів, що буде голосувати або за законопроект депутата Ради від фракції "Батьківщина" Леоніда Ємця, що пропонує парламенту зобов'язати правоохоронців закрити всі кримінальні провадження й звільнити від кримінальної відповідальності всіх затриманих з 26 грудня 2013 року активістів Євромайдану, або позафракційного депутата Юрія Дерев'янка.

Кличко вважає, що довга відсутність у залі засідань голови Ради Володимира Рибака свідчить про те, що частина депутатів від Партії регіонів не має наміру голосувати за законопроект про амністію, розроблений ПР.

Як відомо, до Верховної Ради прийшов президент Віктор Янукович і попросив "регіоналів" зробити перерву для того, щоб він міг проконсультуватися.

На засіданні Ради у середу мало розглядатися питання про амністію притягнутих до відповідальності учасників масових акцій протесту в Україні.  

Лідер фракції ПР Олександр Єфремов вважає, що у парламенті немає достатньої кількості голосів за жоден із чотирьох законопроектів про амністію.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування