Янукович не хоче примирення - євродепутат

Четвер, 30 січня 2014, 09:25

Ухвалення Верховною Радою закону про амністію у версії Партії регіонів показує, що Віктор Янукович не хоче порозуміння з опозицією.

Про це заявив польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський, пише "Польське радіо".

Політик наголосив, що ухвалено дуже погану версію законопроекту про амністію для затриманих учасників антиурядових протестів.

"Це погано. Тільки звільнення без додаткових умов усіх затриманих і арештованих дає якийсь шанс на порозуміння. А відповідно до того, що нам сказав (Петро — ред.) Порошенко у Верховній Раді, два дні тому від впровадження надзвичайного стану ділив тільки крок", - вважає євродепутат.

Він також поділився враженнями про різницю атмосфери на Майдані та в урядовому кварталі.

"Коли йдемо по Майдану, відчувається повстанська атмосфера, а коли намагаємося пройти урядовим кварталом - мені це нагадує військовий стан у Польщі", - розповів Саріуш-Вольський.

Як відомо, у четвер після екстреної зустрічі з Януковичем Партія регіонів та комуністи прийняли закон про "амністію" авторства регіонала Юрія Мірошниченка.

Умовою "амністії" учасників антиурядових протестів є звільнення протестувальниками будинків державної адміністрації — як в Києві, так в інших містах та областях України.

Опозиція заявила, що спробує відмінити цей закон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування