Рибак підписав скандальний закон про амністію

Четвер, 30 січня 2014, 12:33

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак у четвер підписав скандальний закон про амністію учасників масових акцій. Документ направлено на підпис президентові.

"Я підписав цей закон, тому що люди страждають, а депутати не можуть знайти взаєморозуміння, за рейтинги борються", - повідомив Рибак на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Закон діятиме 15 діб. На 16-й день хто порушуватиме закон, нестиме відповідальність", - пояснив голова Верховної Ради.

При цьому він додав: "На перший і на другий день (після набуття чинності закону - ред.) Генеральна прокуратура даватиме повідомлення, що відбувається звільнення (захоплених будівель - ред.), і паралельно відбувається звільнення людей, а не після 15 днів".

Рибак пояснив: "Щодо Майдану. Звільняється, в законі це є, вулиця Грушевського. Хрещатик ми викреслили, його немає (в законі - ред.), усі намети розміщені там. Люди можуть обігрітися в Будинку профспілок, у Жовтневому палаці".

Раніше Володимир Рибак також підписав закон про скасування "диктатури".

Як відомо, 29 січня Верховна Рада ухвалила так званий закон про амністію в редакції Юрія Мірошниченка. Опозиція виступала проти його прийняття.

Стаття 9 цього закону встановлює, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, однак вводиться в дію з дня, наступного за днем публікації на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України повідомлення генерального прокурора України про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності дій, серед яких звільнення адмінбудівель та розблокування вулиць.

Стаття 10 закону встановлює: "Генеральний прокурор України здійснює на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України публікацію повідомлення про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності дій, передбачених статтею 9 цього Закону, лише за умови, що такі дії були вчинені учасниками масових акцій протесту не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня, наступного за днем набрання чинності цим Законом".

Автор закону про амністію Юрій Мірошниченко заявив, що дія цього закону поширюється лише на учасників мирних акцій протесту

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування