Генпрокуратура звітує про 140 арештованих протестувальників

Четвер, 30 січня 2014, 12:49

Генпрокуратура заявила, що за час масових акцій затримано 234 людини, з яких 140 - були заарештовані.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ГПУ.

"Згідно даних слідства, загинули 4 особи, у тому числі – працівники органів внутрішніх справ, тілесні ушкодження отримали більше 500 осіб, з них – 253 правоохоронці", - йдеться в повідомленні.

Станом на 30 січня, затримано загалом 234 особи, з них заарештовано – 140, звітує ГПУ.

У відомстві також зазначили, що "мають місце численні порушення Конституції та законів України з боку місцевих органів влади". Рішення останніх оскаржуються органами прокуратури в судовому порядку.

У ГПУ повідомляють, що за дорученням генпрокурора створено спеціальну групу з контролю за виконанням "закону про амністію", та "розслідуванням тих злочинів, які не підпадають під дію цього закону".

Керівником спеціальної групи призначено заступника Пшонки – Романа Андрєєва.

Генпрокуратура наголошує: лише за умов виконання всіх положень закону, стане можливе прийняття відповідних процесуальних рішень у кожному з кримінальних проваджень.

"Не виконання хоча б частини положень закону чи зміна визначеної ним послідовності, може знівелювати досягнуті результати", - сказано в повідомленні.

Як відомо, закон "Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань" ухвалювався у Верховній Раді у середу без обговорення.

В опозиції вже заявили, що влада для набуття ним чинності висунула умови, які Майдан не виконає, оскільки він фактично бере "активістів у заручники".

Документ передбачає "амністію" всіх незаконно затриманих лише у випадку, якщо проестувальники звільнять усі адмінбудівлі, площі, автошляхи, тобто фактично згорнуть протести.

Закон передбачає: якщо його вимоги не будуть виконані протягом 15 днів, він автоматично втратить чинність.

Як відомо, за останніми даними, в результаті зіткнень міліції і протестувальників загинуло 5 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування