Рибак визнав, що Янукович погрожував ПР розпуском Ради

Четвер, 30 січня 2014, 13:04

Голова ВР Володимир Рибак допускає, що президент може розглянути питання про розпуск парламенту, якщо депутати не зможуть приймати рішення для врегулювання кризи.

Про це Рибак сказав на прес-конференції, передають Українські новини.

Зо його словами , 29 січня президент Янукович на засіданні фракції Партії регіонів у Раді сказав, що у випадку, якщо парламентарії не знайдуть взаєморозуміння, він буде змушений розглянути питання про можливий розпуск парламенту.

Також Янукович сказав представникам більшості, що якщо вони разом з опозицією не ухвалять рішення щодо врегулювання кризи, то він буде змушений розглянути це питання з головами всіх фракцій, звернутися до народу й підписати указ про розпуск парламенту.

На запитання журналістів про те, чи існує загроза розпуску парламенту після прийняття закону про амністію затриманих учасників акції протесту, Рибак не зміг відповісти однозначно.

"Ну, знаєте, є ще багато питань... і є ще багато проблем", - сказав він.

Разом із тим спікер зазначив, що влада й опозиція поступово вирішує проблемні питання й висловив упевненість у тому, що за столом переговорів існуючий конфлікт може бути вирішено.

Раніше в середу багато депутатві від ПР були готові підтримати проект опозиції, який би амністував затриманих активістів без будь-яких умов.

Перед голосуванням  президент Віктор Яукович кілька годин умовляв Партію Регіонів проголосувати за проект Мірошніченка. 

Він вимагав голосування за проект Мірошниченка, погрожував розпуском Ради. 

Після цього депутати від ПР, КПУ та позафракційні проголосували за проект Мірошниченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування