Одному з "автомайданівців" призначили апеляцію. Його авто невідомо де

Четвер, 30 січня 2014, 16:57

Засідання Апеляційного суду у справі автомайданівця Олександра Кравцова заплановано на 5 лютого.

Воно має відбутися у Києві о 12:20 за адресою вулиця Солом’янська, 2-А, повідомила дружина Кравцова Олеся Мамчич.

Водночас, потрощена машина Кравцова, з якої він був витягнений при затриманні в ніч з 22 на 23 січня, – синій "Ланос" із номером АА1790ЕН – не повернена родині і місце її перебування невідоме.

За словами Мамчич, вона подала заяву з цього приводу до правоохоронних органів. За даними дружини Кравцова, їхню машину прибрали з центра Києва (імовірно, з Маріїнського парку) лише цими днями.

У Державній автоінспекції "Українській правді" не змогли надати інформацію про місцеперебування авто. У прес-службі пояснили, що спецмайданчиків у ДАІ з 2012 року немає, вони ліквідовані, тому зберіганням машин опікується держпідприємство "Розвиток".

У ДАІ також сказали, що питання повернення машин зі штрафмайданчиків вирішує це ДП, і тільки там знають, які позначки з відомств чи ухвали суду їм потрібні, а також умови оплати перебування машини на майданчику.

У "Розвитку" спершу не змогли надати інформацію про долю машин "атомайданівців", оскільки в них "багато майданчиків" по всьому Києву й треба перевіряти, а о 17:50 повідомили:

"У Києві в нас немає цих машин. І конкретно ця ("Ланос" Кравцова), і взагалі машини "автомайданівців" – ці машини нам не приїжджали. Ще інформацію перевіряємо, але попередньо так". 

Люди повідомляли дружині Кравцова, що "ці машини кудись у напрямку Боярки вночі повезли", – але це не підтверджена інформація. 

Імовірно, ще 28 січня декілька машин "Автомайдану", вже без номерів, були на вулиці Грушевського. Принаймні, у YouTube користувач під ніком "Союз граждан Украины", що "привіз допомогу "Беркуту" і міліції", виклав відеорепортаж із-під Верховної Ради за той день, де видно побиті машини, нібито покинуті власниками. 

Як відомо, Оболонський райсуд Києва в ніч на 25 січня присудив Кравцову 2 місяці арешту в якості запобіжного заходу. Нібито за побиття працівників "Беркуту".

При цьому, за словами близьких Кравцова, він "і мухи не образить". Кравцов брав участь у акціях "Автомайдану", опікувався доставкою дров на "Майдан" у Києві тощо.

У ніч на 23 січня, як розповів Кравцов, він поїхав виручати активістів, бо повідомили, що машини автомайданівців поблизу Будинку офіцерів побиті, а водії зникли. Там його витягли з машини, побили, а потім змусили довго стояти на колінах на снігу, і аж тоді доставили в Оболонський райвідділок міліції. При цьому родині не повідомили, що Кравцов там.

Тієї ночі "Беркут" і тітушки влаштували "полювання" на автомайданівців.

Між тим, у ніч на 30 січня у Києві спалили від 17 до 23 автівок. Активісти стверджують, що спалено машини зі львівськими номерами, однак МВС це заперечує

"Українська правда"   

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування