Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукаш пояснила послам, чому досі не підписано закон про скасування "диктатури"

Четвер, 30 січня 2014, 15:29

Виконуюча обов'язки міністра юстиції Олена Лукаш пояснила, чому президент ще не підписав закон про скасування "диктатури".

Як заявила Лукаш під час зустрічі із послами іноземних держав, затримка у підписанні пов'язана із процедурними питаннями.

В.о. мінстра нагадала, що рішення про скасування деяких законів від 16 січня в четвер було підписано головою парламенту Володимиром Рибаком. Вона уточнила, що одним законом були скасовані відразу ж дев'ять законів.

"Є проблема, як нормативно це оформити, бо це надзвичайний випадок, і, безумовно, апарат Верховної Ради впорався з цим завданням... І саме тому можна пояснити затримку з підписанням...", - сказала Лукаш.

Вона запевнила послів, що в четвер необхідні документи будуть надіслані для аналізу та оцінки в профільні міністерства, щоб після їхніх висновків Янукович упродовж 15 днів підписав закон.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила цей закон 28 січня

Ним скасовуються закони № 721-7 (Олійника-Колесніченка – ред.), 722-7 (про відповідальність вболівальників), 723-7 (про посилення відповідальності за порушення ПДР), 724-7 (про зняття недоторканності з депутатів), 725-7 (про заочне кримінальне провадження), 726-7 (про безкоштовну юрдопомогу), 727-7 (зміни до Податкового кодексу щодо безмитного ввезення газу), 728-7 (про відповідальність за руйнування пам'ятників), 729-7 (про відповідальність за заперечення злочинів фашизму).

Дані законодавчі акти фактично утискають низку прав громадян і посилюють для влади можливість карати учасників акцій протесту й інших незгодних із діями влади. Серед запроваджених змін – повернення кримінального переслідування за "наклеп" і внесення до Кримінального кодексу статті про "екстремістську діяльність", яка визначається дуже широко.

Короткий зміст найбіль спірних положень даних законів викладено нижче. 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування