Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Царьов: Бійці на межі, вони чекають команди на зачистку Майдану

Четвер, 30 січня 2014, 18:15

"Регіонал" Олег Царьов виправдовує силовиків, які побили російського журналіста, тим, що в них здали нерви.

В інтерв'ю "Дождю", на запитання, чи збирається влада розслідувати побиття міліцією російських громадян, журналістів, Царьов сказав, що знає "цього хлопця" з Lenta.ru, і що він постраждав, бо "бійці – на межі".

"У нас на Україні трошки вже зміняється ставлення до реальності. Бійці спецназу їхали з чергування додому. Вони цілий день стояли на морозі, у них кидали каміння, кидали пляшки, їх обзивали… І тут приїжджають три автомобілі й намагаються заблокувати автобуси зі спецназом", - сказав депутат.  

"Бійці сьогодні перебувають на межі психологічній… Вони, виконуючи всі команди керівництва, зараз їх виконують максимально жорстко. Вони чекають команди на зачистку Майдану", - заявив Царьов.

За його словами, силовики перебувають у постійній напрузі.

"Коли поруч гинуть товариші, коли вони горять, коли преса їх називає різними словами, яких вони, на їхній погляд, не заслуговують, коли вони приїжджають додому – і погрожують їхнім родинам… "Автомайдан" погрожує", - сказав Царьов.

"Списки людей, які працюють у спецназі, поширюються в інтернеті – і приїжджає "Автомайдан" додому до цих людей і погрожують їхнім сім’ям. І це стається щодня", - додав він.

"Вони перебувають у особливому стані. І коли їх заблокували, вони вийшли – і раз вломили тим, хто… Там було 17 людей. Звісно, вони їх розкидали", - заявив Царьов.

Як відомо, вранці 23 січня у центрі Києва був затриманий журналіст російського видання Lenta.ru Андрій Кисельов разом із групою активістів. Пізніше журналіста звільнили з райвідділу, не висунувши звинувачень.

За словами Кисельова, у протоколі записано, що він і активісти кидали каміння й викрикували антиурядові гасла. За даними міліції, ця група людей, озброївшись бейсбольними бітами, переслідувала автобуси з бійцями "Беркуту".

Кисельов заявив, що цього не було.

Під час затримання журналіст отримав травми – рану на брові й численні забиття. Також, за словами Кисельова, він із активістами півтори години простояли на колінах на снігу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування