Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб нацспротиву: Спалені автомобілі належали євромайданівцям

П'ятниця, 31 січня 2014, 11:08

Спалені напередодні у Києві автівки належали учасникам Євромайдану.

Про це йдеться у заяві Штабу національного спротиву, розміщеній на сайті "Батьківщини".

"Поряд із вбивствами, викраденнями та тортурами, які здійснюються по відношенню до активістів - паралельно відбувається знищення майна протестувальників. Зокрема, лише протягом минулої доби в Києві було умисно спалено понад 20 автомобілів учасників Євромайдану", - йдеться в заяві.

При цьому, як зауважується в заяві, жодного підпалювача досі не було знайдено. Штаб нацспротиву обвинуватив ДАІ у ігноруванні розслідування цих злочинів.

"Напрошується висновок, що саме міліція та даішники покривають підпалювачів, або навіть стоять за підпалами автівок громадян, які незгодні з діями влади", - йдеться в заяві.

У Штабі нацспротиву вважають, що всі ці дії є спланованою помстою передусім учасникам Автомайдану, які неодноразово влаштовували акції під резиденцією Януковича Межигір’я та під маєтком колишнього міністра МВС Захарченка.

Крім того, як повідомив на свой сторінці в мережі Facebook народний депутат, член фракції "Батьківщини" Олександр Бригинець, у п'ятницю вранці учасники Євромайдану прийшли під Київське міське управління ДАІ (вул. Хмельницького, 54).

"Кілька тисяч людей прийшли до Державтоінспекції для того, щоб почути гарантії від керівника ДАІ, що Інспекція не використовуватиметься для порушення закону, а для його виконання. Тобто не буде блокувати транспорт, який везе продукти і дрова на Майдан, не будуть нищитися автомобілі автомайданівців", - написав Бригинець.

До учасників акції вийшов начальник столичного управління ДАІ Анатолій Курінний. Він пообіцяв, що його підлеглі не блокуватимуть автомобілі, які підвозитимуть на Майдан продукти, дрова тощо. Також, за словами Бригинця, в ДАІ обіцяють надати інформацію про систему "Рубіж", яка, на думку активістів, є незаконною, та надати документи, на основі яких діють штрафні майданчики.

Після цього пікет закінчився. 

Як відомо, в ніч на 30 листопада у Києві невідомі підпалили, за різними повідомленнями, від 17 до 23 автівок. Активісти стверджують, що спалено машини із львівськими номерами, однак МВС це заперечує.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування