Політолог Гарань: Влада не може зачистити Майдан, бо це веде до терору

П'ятниця, 31 січня 2014, 11:18

Спроба зачистки Майдану лише послабить позиції влади, як послабив її позиції спосіб ухвалення "закону про амністію".

Таку думку висловив політолог Олексій Гарань, передає "Радіо Свобода".

"Це (закон) не є компроміс. Держава виступила у ролі сомалійських піратів. Була порушена парламентська процедура. Знову голосували чужими картками", - сказав він.

"Не вирішено жодного питання, з чого все починалося. І президент і міністр Захарченко продовжують виступати зі своїми "яструбиними" заявами", - додав політолог.

"Ситуація вибухонебезпечна. Влада ж не може зачистити Майдан – це переведе протистояння, можливо, навіть, у форму терору", - заявив Гарань.

У свою чергу, колишня "регіоналка", нині позафракційна Інна Богословська вважає, що з ухваленням закону про звільнення від відповідальності учасників акцій протесту "влада отримала перепочинок, щоб перегрупувати сили і вийти на силовий варіант".

А учасник Майдану Олексій Арестович сказав: "Це – не ухвалення закону, це – ручне управління ситуацією".

"Всі зрозуміли, що усі рішення приймає Віктор Янукович, що спроба розгону – це Янукович, усі рухи Партії регіонів – це Янукович. А він у цей момент йде на лікарняний", - обурився активіст.

"Тепер кожній людині треба приймати рішення, куди йти далі. Від цього і залежить, як далі розвиватиметься ситуація. Прогнозувати важко. Але Майдан зрозумів, що він може тиснути і на владу, і на опозицію, тому він буде тиснути далі", - сказав Арестович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування