Сніг замів дороги та лишив без світла кілька областей України

П'ятниця, 31 січня 2014, 12:52

Унаслідок негоди в Україні без струму лишилися 524 населених пунктів, а у снігових заметах перебувають близько 800 осіб.

Як повідомили у Державній службі із надзвичайних ситуацій, станом на ранок сьогодні у п'яти областях у заторах перебуває 630 автомобілів, в яких знаходиться 782 особи.

При цьому в "Укравтодорі" запевнили, що вживають максимальних заходів для розчищення доріг від переметів. Щодоби на дорогах загального користування працює від 1500 до 2500 механізмів, ще близько 1200 одиниць техніки перебуває в режимі цілодобового чергування", – повідомив Олег Федоренко, начальник Управління експлуатаційного утримання доріг "Укравтодору".

Водночас він визнав, що цього недостатньо. За словами спеціаліста, робота з розчищення малоефективна, адже внаслідок сильних поривів вітру – до 35 м/с, що несуть снігові маси з полів, протягом 20 хвилин утворюються нові та більш потужні перемети.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Дніпропетровській областях висота переметів становить від 1,5 до 1,8 м. А в окремих місцях Херсонської та Донецької області – сягає 3 м.

"Укравтодор" був вимушений обмежити чи взагалі закрити рух автотранспорту в Дніпропетровській області на 13-ти, Запорізькій області на 9-ти,  Донецькій області на 5-ти, Львівській області на 2-х, а у Миколаївській області на 4-х автомобільних дорогах загального користування. Були введені обмеження й в АР Крим.

"Ситуація є надзвичайно складною, адже, за даними дорожніх організацій та ДАІ, ще й досі відсутній або ускладнений під’їзд до 829 населених пунктів, і цей показник постійно змінюється. Все залежить від погодних умов", – зазначив  Федоренко.

Крім того, за даними ДНС, в АР Крим та 9 областях знеструмленими є 524 населених пункти, а саме: АР Крим – 149, Одеська – 129, Херсонська – 70, Миколаївська – 91, Донецька – 56, Запорізька – 15, Дніпропетровська – 6, Івано-Франківській – 7 та Луганська – 1 населений пункт.

Раніше у зв'язку зі складними погодними умовами у Криму та Донецькій області було введено надзвичайну ситуацію. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News