Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат вимагає від Пшонки пояснити, чому "військова поліція" ловить людей в центрі Києва

П'ятниця, 31 січня 2014, 12:52

Нардеп Андрій Пишний направив у Генпрокуратуру звернення з проханням розслідувати обставини незаконного затримання кількох хлопців в центрі Києва.

Про це він написав у своєму Facebook.

За словами депутата, Олександра Петренка, Віталя Халамея та ще двох їх знайомих затримали 23 січня на вулиці Інститутській. Їм інкримінують участь у масових заворушеннях.

"При затриманні його (Петренка) повалили з ніг, обмотали голову державним прапором і били по голові. Побиття і наруга над державною символікою відбувалося неподалік офісу Уповноваженої ВР з прав людини Лутковської", - розповів Пишний.

Як виявилося в ході розслідування, яке проводить прокуратура, затримання проводили працівники Військової служби правопорядку у Збройних силах України, які нібито допомогають співробітникам міліції підтримувати громадський порядок в центрі Києва.

Пишний у своєму зверненні вимагає притягти до відповідальності представників силових структур, які, за його словами, перевищили свої повноваження, незаконно затримали та катували людей.

Крім того, на його думку, "жодних правових підстав для несення служби у місцях проведення мирного мітингу, охорони громадського порядку по вулиці Інститутській у місті Києві та затримання громадян України без запровадження надзвичайного стану працівники Військової служби правопорядку у ЗСУ не мають".

Також Пишний просить прокуратуру дати оцінку спробам затримання громадян на вулиці Інститутській людьми у формі бійців внутрішніх військ.

"У суді нам вдалося звільнити Петренка з-за ґрат під грошову заставу. Халамей наразі перебуває під домашнім арештом", - розповів нардеп, запевнивши, що їм надається правова допомога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування