На Одещині Леніна облили фарбою, на Житомирщині - знесли

Понеділок, 6 січня 2014, 12:32

У райцентрі Березівка Одеській області невідомі особи облили фарбою пам'ятник Леніну.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на управління МВС в Одеській області, повідомлення про псування монумента надійшло до міліції з міськради Березівки.

"Зловмисники облили пам'ятник, встановлений на території місцевого парку, чорною фарбою. Скульптурі  майже півстоліття", - зазначили в МВС.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Розшукуються підозрювані.

Фото з сайта trassae95.com
Фото з сайта trassae95.com

Разом з тим у Бердичеві вночі невідомі знесли пам’ятник Леніну, встановлений на території школи.

Фото прес-служби МВС у Житомирській обл.
Фото прес-служби МВС у Житомирській обл.
 

"До міліції зателефонував директор однієї зі шкіл м.Бердичева, повідомивши, що натериторії навчального закладу невідомі особи повалили з постаменту пам’ятник Леніну. В рамках кримінального провадження міліція з’ясовує обставини події та причетних до хуліганства осіб", - зазначили в управлінні МВС у Житомирській області.

Правоохоронці з’ясували, що повалення пам’ятника відбулося близько 1 години ночі, за допомогою мотузки.

"До події, вочевидь, причетна група осіб, адже повалити з постаменту заввишки 1,75 метрів бетонний пам’ятник висотою понад 2 метри самотужки навряд чи зможе одна особа", - зазначили в МВС.

Внаслідок падіння статуя суттєво пошкодилася

Зі слів директора школи, пам’ятник не перебував на балансі навчального закладу.

Інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як відомо, що в ніч на 4 січня у селі Андрієво-Іванівка знесли пам'ятник Леніну. Міліція не знайшла умисних ознак знищення пам'ятника. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування