Кучма ратує за негайне повернення до Конституції-2004

Понеділок, 10 лютого 2014, 10:02

Другий президент України Леонід Кучма виступає за якнайшвидше повернення Конституції в редакції 2004 року в правовому полі і без зволікання.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Необхідно повернутися до Конституцією 2004 року... Не тому, що вона досконала. Ні. У нас не залишається часу. Україна як держава тріщить по швах. Сідайте потім, вдосконалюйте!", - наголосив Кучма.

За його словами, той факт, що на даному етапі повернення до Конституції 2004 р. розглядається як головна умова подолання політичної кризи, є "переконливим свідченням правильності політреформи 2004 року".

"Це спростовує різного роду твердження, що тодішні конституційні зміни були надумані або під когось ініційовані", - зазначив він.

"Насправді , це був механізм захисту від перетікання централізації і концентрації влади в автократію, а далі - в диктатуру", - висловив думку екс-президент. .
Кучма зазначив, що в парламенті розглядаються різні варіанти повернення до Конституції 2004 року, але головними при виборі шляхів відновлення конституційної реформи він назвав два моменти.

"По-перше, враховувати гостроту політичної кризи і напругу в суспільстві. Звідси очевидно, що конституційний процес... ніяк не можна затягувати", - вважає Кучма.

"По-друге, цей процес повинен відбуватися у правовому полі. Для цього, на мій погляд, потрібно виправити серйозну правову помилку, а вірніше, неправовий спосіб відновлення Конституції 1996 року", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування