Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали затягують розгляд Конституції

Понеділок, 10 лютого 2014, 13:38

Фракція Партії регіонів збирається взяти за основу напрацювання Конституційної асамблеї, якщо опозиція не запропонує свого варіанта змін до Конституції, заявляє регіонал Михайло Чечетов.

Про це він сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми говоримо: добре, якщо ви так наполягаєте, дайте свій опозиційний варіант, а ми до нього почнемо вносити поправки, щоб прискорити процес (внесень змін до Конституції)", - сказав Чечетов

При цьому він нагадав, що раніше регіонали визнали необхідність повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Він зазначив, що на цій думці зійшлися всі фракції, "питання в тому, яке буде наповнення (нової редакції Конституції)".

За словами Чечетова, збір представників усіх фракцій на консультації щодо підготовки змін до Конституції в понеділок було скасовано, оскільки у варіантах Конституції "Батьківщини" та "УДАРу" є суттєві розбіжності.

"Ми вважаємо, що поспішати не слід. Якщо у них не вийде, вони покажуть свою повну безпорадність, ми тоді залучимо фахівців. Є Кравчук Леонід Макарович, у них (Конституційної асамблеї) є напрацювання. Ми візьмемо за основу і доопрацьовуватимемо",- заявив Чечетов.

"Є напрацювання у Леоніда Макаровича Кравчука - це наш варіант (змін до Конституції)", - додав депутат.

Як відомо, у п'ятницю Чечетов наголосив, що фракція ПР не буде вносити свій варіант змін. Він підкреслив, що регіонали готові розглянути узгоджені пропозиції, внесені іншими фракціями.

За словами віце-спікера Руслана Кошулинського, Рада вже може розглядати пропозиції змін до Конституції, але дата засідання не призначена.

Раніше Чечетов також наголошував, що в ПР підтримують думку екс-президента Леоніда Кравчука, людини яка, "приймала пологи незалежної України..."

"Ніяких постанов, підписаних на коліні - через дві сесії вносяться зміни до Коституції . На першій сесії - 226 голосів , вердикт Конституційного суду і друге голосування у вересні" , - казав депутат.

Як відомо, Кравчук очолює Конституційну Асамблею, створену Януковичем, яка працювала над проектом реформування Конституції, куди відмовилася входити опозиція.

До роботи над цим проектом не запросили людей, які працювали над Конституцією України 1996-го року.

Леонід Кучма заявляв, що вважає безглуздою діяльність Конституційної асамблеї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування