У МВС кажуть, що Корчинському за законом світить амністія

Понеділок, 10 лютого 2014, 17:05

Міністерство внутрішніх справ зазначає, що лідера партії "Братство" Дмитра Корчинського можуть звільнити від кримінальної відповідальності на підставі першого закону про "амністію" учасників масових акцій протесту.

Про це на прес-конференції у понеділок сказав заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров, передають "Українські Новини".

"Він (Корчинський) підлягає звільненню від кримінальної відповідальності", - заявив він.

Татаров зазначив, що найближчим часом пройде судове засідання, де буде розглядатися питання про звільнення від кримінальної відповідальності Корчинського на підставі закону про амністію.

Раніше звільнення Корчинського було неможливим, тому що його було оголошено у розшук і він ховався від правосуддя за межами України.

Татаров повідомив, що наразі перший "закон про амністію" практично виконано, і залишилося звільнити тільки п'ять людей, троє з яких перебувають у міжнародному розшуку.

6 лютого на своїй сторінці у Facebook Корчинський повідомив, що повертається в Україну.

Як вважається, він міг бути одним із провокаторів, які підбурили "Беркут" до побиття протестувальників і журналістів біля Адміністрації президента на вулиці Банковій 1 грудня.  

5 грудня стало відомо, що Корчинському пред'явлено підозру за статтею Кримінального кодексу щодо організації масових заворушень на Банковій та оголошено у розшук.

14 грудня МВС повідомило, що Корчинський перебуває за кордоном та оголосило його в міжнародний розшук.

Як відомо, 19 грудня Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. Перший "закон про амністію" звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набрання чинності (26 грудня).

Перший час влада відмовлялася виконувати його мотивуючи це тим, що в ньому відсутні правові механізми.

16 січня Верховна Рада ухвалила закон (авторства регіонала Сергія Ківалова), яким внесла зміни до першого "закону про амністію", яким передбачалося також звільнення від відповідальності "Беркута" за побиття людей і напад на журналістів.

29 січня депутати прийняли другий закон регіоналів "про амністію" -  закон №4021-3 про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань.

В Українській Гельсінській спілці з прав людини наголосили, що цим законом Верховна Рада ставить Україну в один ряд із піратами та терористами, оскільки він бере затриманих у заручники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...