Суд вирішив залишити Маркова в СІЗО до березня

Понеділок, 10 лютого 2014, 18:17

Суддя Приморського району Одеси Олексій Капля ухвалив рішення залишити позбавленого депутатства Ігоря Маркова під вартою.

Про це повідомляє "Таймер".

Суд визнав, що політик може заважати судовому розгляду і впливати на свідків чи потерпілих.

Крім того, суд продовжив термін утримання Маркова під вартою на місяць - до 13 березня. Зал зустрів слова судді криками "Ганьба!".

Політик звернувся до своїх колишніх колег по фракції Партії регіонів і закликав їх виходити з фракції і голосувати за перехід до парламентсько-президентської республіки.

Наступне засідання призначено на понеділок, 17 лютого.

Як відомо, 12 вересня Вищий адмінсуд зобов'язав ЦВК позбавити мандата депутата Ради Ігоря Маркова.

У середу спікер парламенту Володимир Рибак заявив, що з 20 вересня зарплата Маркову нараховуватися не буде, його картка для голосування заблокована.

22 жовтня в Одесі Маркову було вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство.

23 жовтня суд обрав запобіжний захід для колишнього нардепа Ігоря Маркова у вигляді тримання під вартою до 20 грудня. Марков сидітиме в одному з київських СІЗО, проте ще не визначено, де саме.

Йому інкримінується організація та побиття учасників пікету проти встановлення пам'ятника Катерині ІІ в Одесі у 2007 році. У ніч на 23 жовтня його перевезли в Київ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування