Комісар ЄС попросив Захарченка відмовитися від допомоги "тітушок"

Понеділок, 10 лютого 2014, 20:49

Виконуючий обов"язків міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко готовий визнати перевищення сили "Беркутом" під час розгону Євромайдану в ніч 30 листопада 2013 року.

Про це повідомив комісар Ради Європи з прав людини Ніл Муйжніекс після зустрічі з Захарченком, передає  ЛІГАБізнесІнформ.

Водночас комісар розповів, що в.о. міністра вважає, що на вулиці Грушевського міліція поводиться стримано.

"Захарченко сказав, що в результаті навіть звільнив трьох людей. Що стосується, наприклад, травм голови, які є наслідком використання кийків, то він погодився зі мною, що таке застосування сили є непропорційним... ", - сказав європейський чиновник.

"На це я просто ще раз повторив, що, намагаючись заарештувати або зупинити людей, "Беркут" не повинен бити їх по голові. І він погодився з тим, що саме така дія міліції була неправильною" , - додав Муйжніекс.

Про співпрацю міліції з так званими ті тушками Захарченко сказав, що в Україні існує закон про громадські формування, який на насправді дозволяє таку співпрацю, хоча і не дозволяє членам таких громадських організацій носити маски і озброюватися кийками.

Муйжніекс закликав в.о. мінстра поставитися до цієї ситуації серйозно і не делегувати функції міліції "якимось третім силам".

Нагадаємо, за інформацією департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації, з 19 по 25 січня постраждали 170 протестувальників, причому 82 з них були госпіталізовані. В опозиції в свою чергу повідомляють про більш ніж тисячу постраждалих. Як мінімум четверо активістів загинули. Тільки в ході безладів на вулиці Грушевського було затримано більше ста людей.

30 січня юристи і колишні політв'язні створили комісію з розслідування порушень прав людини в Україні при реалізації громадянами права на мирні зібрання , починаючи з 30 листопада 2013 року. Правозахисники будуть збирати докази для спеціального трибуналу за фактами порушення прав людини під час мирних протестів в Україні. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...