Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні потрібні нові уряд та Конституція і чесні вибори президента – Рада ЄС

Вівторок, 11 лютого 2014, 12:23

Покращити ситуацію у Україні можуть новий уряд, конституційна реформа та проведення справедливих президентських виборів.

Про це йдеться у висновках Ради міністрів ЄС за результатами засідання, що відбулося у Брюсселі.

"Новий всеохопний уряд, конституційна реформа, що поверне рівновагу сил, а також підготовка до вільних і справедливих президентських виборів – саме це здатне повернути Україну на шлях реформ", - йдеться у документі, оприлюдненому представництвом Євросоюзу в Україні.

В ЄС вважають, що про экономічну допомогу Україні доцільно говорити саме з новими урядом.

"На основі нового уряду України, який би здійснював економічні та політичні реформи, ЄС готовий і надалі - спільно з міжнародною спільнотою та міжнародними фінансовими інституціями - здійснювати зусилля для допомоги Україні знайти життєздатний вихід з її складного економічного становища", - обіцяють європейські міністри.

У ЄС зазначили, що вони "з великою тривогою" слідкують за ситуацією в Україні і готові "швидко відреагувати на будь-яке її погіршення".

"Рада ЄС стривожена ситуацією з правами людини в Україні, зокрема випадками насильства, зникнення людей, тортур і залякувань. Також Рада ЄС висловлює своє глибоке співчуття з приводу смертей та поранень з обох сторін. Міністри закликають усі сторони утриматися від насильства та відмежуватися від радикальних дій", - підкреслюється в заяві.

Українську владу в ЄС закликали поважати та захищати права громадян, припинити навмисні атаки на організаторів та учасників мирних протестів, а також на журналістів та провести "розслідування усіх актів насильства та притягнути винних до відповідальності".

"Атмосфера безкарності, що наразі панує та уможливлює прояви насильства, має припинитися. ЄС також заохочує уряд України без зволікань призначити свого представника до Консультаційної групи Ради Європи щодо розслідування ситуації", - зазначили міністри.

Євросоюз також планує продовжити долучатися до вирішення конфлікту в Україні, підтримуючи "присутність на високому рівні". Також в ЄС в черговий раз нагадали готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною "щойно вона буде до цього готовою".

"Рада ЄС висловлює переконання, що Угода про асоціацію не є кінцевою метою співпраці між ЄС та Україною", - йдеться в документі.

"У нас була хороша дискусія, ми обговорили всі елементи наших відносин з Україною, і один із них - про те, чи є це всім (що є у ЄС у відносинах з Україною - ред). (Ці) Слова означають те, що було сказано - це не кінець, і багато може відбутися в майбутньому", - прокоментувала цю фразу верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...