Москаль вимагає покарати "беркутівців", які скидали людей із колонади і били майстрів

Вівторок, 11 лютого 2014, 13:36

Депутат Геннадій Москаль просить генпрокурора Віктора Пшонку притягнути до відповідальності працівників "Беркуту", які зіштовхнули з колонади на Грушевського активістів, а також побили майстрів у одному з будинків на цій вулиці.

Про це йдеться у зверненні Москаля як голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час акцій протесту.

"19 січня в мережі Інтернет та майже всіх телеканалах України з’явилося відео про двох молодих чоловіків, котрих без жодних причин жорстоко побив "Беркут". Чоловіки проводили ремонт в одному з будинків по вул. Грушевського, де й відпочивали вночі", - зазначає Москаль.

"Бійці "Беркуту", що ввірвалися в приміщення, роздягли їх, обстріляли гумовими кулями (сліди від кульових поранень чітко видно на відео), вивели голими на 10-градусний мороз, облили водою, після чого примусили бігти в бік мітингувальників неподалік стадіону "Динамо" й стріляли вслід", - пише генпрокурору депутат.

"Прошу за даним фактом відкрити кримінальне провадження, встановити особи працівників "Беркуту" й притягнути їх до кримінальної відповідальності", - звертається Москаль до Пшонки.

Крім того, зазначає опозиціонер, 21 і 22 січня під час акцій протестів на Грушевського "бійці "Беркуту" зіштовхнули з колонади біля входу на стадіон двох чоловіків, особи котрих до сьогодні так і не встановлені".

"Лікарі медичної служби Євромайдану, побачивши, що потерпілі отримали черепно-мозкові травми й знаходяться без свідомості, викликали карету швидкої допомоги, яка забрала їх для подальшої госпіталізації, що було зафіксовано журналістами", - сказано у зверненні.

"Прошу встановити особи потерпілих та співробітників "Беркуту", котрі зіштовхнули їх із колонади. Прошу також притягнути працівників "Беркуту" до кримінальної відповідальності", - вимагає Москаль.

Як відомо, у міліції Києва стверджували, що МВС нічого не відомо про хлопця, який, за словами очевидців, загинув від падіння з колонади стадіону імені Лобановського під час побиття "беркутівцями" активістів на колонаді. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування