Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Amnesty International почала кампанію проти безкарності української міліції

Вівторок, 11 лютого 2014, 20:48

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International почала у вівторок глобальну кампанію проти безкарності міліції в Україні

Про повідомляє Amnesty International в Україні.

Члени та прихильники організації в усьому світі тиснутимуть на український уряд через написання листів та петицій, проведення публічних акцій.
 
Організація закликала українську владу рішуче діяти та продемонструвати неприйнятність зловмисного застосування сили та вчинення інших порушень прав людини, а також готовність застосовувати дисциплінарні та кримінальні заходи у разі потреби.
 
Країни, що беруть участь у кампанії, – Австрія, Іспанія, Італія, Канада, Молдова, Нідерланди, Польща, Словаччина, США, Туреччина, Україна, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція, йдеться в повідомленні.
 
В організації нагадали, що з початку демонстрацій на Євромайдані було задокументовано численні випадки порушення права на свободу мирних зібрань, надмірне застосування сили з боку працівників правоохоронних органів і несправедливі судові процеси й переслідування активістів.

Організація зафіксувала випадки, коли журналісти ставали мішенню для жорстоких нападів із боку правоохоронців, а також випадки порушення права на свободу висловлювання для журналістів і деяких ЗМІ, які в результаті були позбавлені можливості висвітлювати події Євромайдану.

Також згадуються випадки тиску на студентів за їхню участь у заходах. 

Окрім того, у заяві йдеться, що сотні людей були поранені в результаті втручання правоохоронних органів під час акцій протесту, а щонайменше чотири особи загинуло.

В Amnesty International  нагадали, що деякі протестувальники були викрадені невідомими особами і піддані тортурам, один зі зниклих був знайдений мертвим.

Недавні шокуючі кадри роздягання, приниження і побиття протестувальника Євромайдану міліціонерами залучили міжнародну увагу до проблеми катувань, жорстокого поводження та безкарності міліції в Україні, зазначають правозахисники.

"Влада України як держава-учасниця Конвенції ООН проти катувань та Європейської конвенції з прав людини зобов’язана забезпечити, щоб усі заяви про катування та інші різновиди жорстокого поводження з боку правоохоронних органів були оперативно, незалежно та ефективно розслідувані", - йдеться в заяві.
 
Amnesty International закликала владу України забезпечити справедливість в окремих справах жорстокого застосування сили співробітниками правоохоронних органів під час Євромайдану, повною мірою співпрацювати з міжнародними розслідуваннями порушень прав людини під час Євромайдану і створити постійний незалежний механізм для розслідування скарг на жорстоке поводження з боку міліції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування