Апеляційний суд залишив 6 активістів Євромайдану під вартою

Вівторок, 11 лютого 2014, 21:39

У вівторок колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила без змін вирок щодо 6 активістів Евромайдану.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.  

Судді розглянули апеляційні скарги захисників Полтавця, Цілицького, Бучка, Ахрамеєва, Терентьєва і Пасічника і залишив цих активістів під вартою ще на 2 місяці.

Натомість для Мисяка, Сайдакова, Пальохи, Сергієнка, Лисовенка, Давидяка запобіжний захід було змінено на домашній арешт.

Розгляд апеляційної скарги Загоруйка було перенесено на 18 лютого.

Всіх затриманих було звинувачено у організації масових заворушень, що тягне за собою кримінальну відповідальність згідно з ст. 294 Кримінального кодексу.

У судовому засіданні сторона захисту просила скасувати ухвали слідчих суддів суду першої інстанції та обрати більш м´який запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою.

Як відомо, дія закону про амністію триватиме до 17 лютого. Після цього за повідомленням міліції "слідчі будуть розслідувати кримінальні провадження у звичайному порядку, а при наявності достатніх підстав – направляти до суду з обвинувальними актами".

29 січня більшість у Верховній Раді схвалила так званий закон про "амністію", яким передбачено, що він набере чинності лише після того, як протестувальники звільнять адмінбудівлі та вулицю Грушевського.

За останні дні, коли стало зрозуміло, що мітингувальники не звільнятимуть адмінбудівлі та центральні вулиці Києва, МВС перекваліфікували значну частину справ проти активістів з "хуліганства" на "масові заворушення", що є більш тяжкою статтею.

Зокрема, таку статтю тепер інкримінують автомайданівцям, на яких "Беркут" напав у Кріпосному перевулку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування