Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В міліції поспішають пов'язати вбивство судді в Кременчуці з Євромайданом

Середа, 12 лютого 2014, 10:25

У міліції пов'язують вбивство судді в Кременчузі з його професійною діяльністю.

Про це йдеться у повідомленні МВС.

Там підкреслюють, що суддя Олександр Лободенко розглядав справи, пов'язані з місцевими євромайданівцями.

"Загиблий суддя нещодавно обирав міру запобіжного заходу декільком учасникам протестних акцій. Вони брали участь у захопленні будівлі міської ради, що відбувалося в січні цього року", - зазначили в МВС.

Як розповіли в міліції, 34-річний Лободенко помер у лікарні від вогнепальних поранень близько 2-ї години ночі.

"Напад стався увечері неподалік від дому, в якому проживав потерпілий. Двоє злочинців зробили декілька пострілів у спину судді. На місці вилучені залишки набоїв до гладкоствольної зброї", - йдеться в повідомленні.

Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє деякі додаткові деталі.

"В 50 метрах від під'їзду невідомий вистрілив в нього двічі з дробовика в спину. Дробом були пошкоджені внутрішні органи. Лікарі намагалися вилучити з тіла кілька десятків дробинок", - зазначив співрозмовник агентства.

В МВС говорять, що розглядають декілька робочих версій, хоча скоєння вбивства у зв’язку із професійною діяльністю потерпілого є основною. Розпочато кримінальне провадження за ст. 379 ККУ  – посягання на життя судді, пов'язане зі здійсненням правосуддя.

Як відомо, 29 січня Володимира Пилипенка, Сергія Полюховича, Ігоря Чадюка та Леоніда Харченка, яких звинувачують у спробі штурму мерії 26 січня (ст. 341 Кримінального кодексу), суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування