Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура: груднева "амністія" звільнила всіх, крім Корчинського і ще двох

Середа, 12 лютого 2014, 11:56

У рамках грудневого закону про амністію звільнені від кримінальної відповідальності всі, крім трьох людей, що перебувають у розшуку.

Про це заявили у прес-службі прокуратури Києва агентству "Інтерфакс-Україна".

"Судам залишилося розглянути і застосувати норми цього закону по відношенню до тих, хто перебував у розшуку, зокрема це стосується Дмитра Корчинського", - сказала керівник прес-служби прокуратури Києва Яна Соболевська.

Водночас вона звернула увагу на те, що відповідні клопотання прокуратура вже подала до судів.

Також Соболевська додала, що серед розшукуваних відомих людей, окрім лідера "Братства" Корчинського, більше немає.

Раніше у прокуратурі підтвердили, що суди згідно з  грудневим "законом про амністію" закрили справи проти на той момент голови КМДА Олександра Попова, заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та інших чиновників щодо розгону мирних демонстрантів на Майдані Незалежності у ніч на 30 листопада.

Цих чиновників було відсторонено від посад.

В.о. голови МВС Віталій Захарченко заявляв у одному з інтерв’ю: "Відповідальність за проведення цих заходів узяв на себе начальник міліції Києва Валерій Коряк… За нормативними документами усіма операціями у столиці керує винятково начальник ГУМВС. Він самостійно приймає рішення, ні з ким не погоджуючи". 

Він також зазначав, що рішення про звільнення відсторонених Коряка та його заступника Петра Федчука, про позбавлення їх звання можна буде ухвалювати "після рішення суду".

Захарченко також стверджував, що "прямих команд" застосувати силу на Майдані 30 листопада ніхто не давав, і що там були не студенти, а люди з "Правого сектору", які спровокували працівників МВС, які нібито хотіли просто відтіснити людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування