Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонці передали матеріали по 124 нападах на журналістів

Середа, 12 лютого 2014, 12:03

Народний депутат Геннадій Москаль передав генпрокурору України Віктору Пшонці список журналістів, постраждалих під час Євромайдану, з вимогою покарати правоохоронців.

Про це повідомила прес-служба Москаля.

Зазначимо, що він також є головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту.

У розпорядженні ТСК знаходяться матеріали 124 випадків, де фігурують працівники засобів масової інформації, які постраждали внаслідок неправомірних дій з боку правоохоронних органів під час висвітлення акцій протесту із 24 листопада 2013 року по 25 січня  2014 року.

"Прошу з проханням відкрити за даними фактами кримінальні провадження, встановити осіб із числа співробітників правоохоронних органів, винних у кожному з випадків, та притягнути їх до кримінальної відповідальності", - йдеться у зверненні Москаля до Пшонки.

Як відомо, у рейтингу свободи слова "Репортерів без кордонів", оприлюдненому у середу, 12 лютого, Україна опустилась зі 126 на 127 позицію.

Оксана Романюк, директор Інституту масової інформації в Києві, який є партнером "Репортерів без кордонів" в Україні, сказала Радіо Свобода, що якби Індекс свободи слова враховував події Євромайдану в Україні, то Україна опустилася б у рейтингу набагато нижче.

​"Справа в тому, що звіт за 2013 рік складається до 15 жовтня. Через те до нього не увійшли ті події, які відбувалися в Україні після 15 жовтня, тобто всі наші Євромайдани, всі ці перешкоджання журналістам, зростання цензури, тиску", - підкреслила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування