Лавров нагадав: Росія не роздавала печиво екстремістам на Майдані

Четвер, 13 лютого 2014, 08:35

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що в Україні все сильніше проявляється діяльність екстремістів, і Захід не може заплющувати на це очі.

Про це він заявив у своїй статті для "Коммерсанта".

Лавров згадав заклики до України, що обурили його у Мюнхені, обрати, з ким вона хоче бути: з Росією чи з Заходом.

Він вважає таку позицію " розгойдуванням ситуації" в Україні.

Глава російського МЗС попередив, що поряд з урядом і підтримуваною Заходом опозицією на Майдані з'явилися сили, ніким не контрольовані.

"Не можна не бачити, що в діях антиурядових сил в Україні все активніше проявляються націоналістичні, екстремістські настрої, антиросійська риторика певних кіл замикається з антисемітськими, расистськими закликами", - заявив Лавров.

Він закликав не підміняти волевиявлення народу "вуличною демократією".

"Російська сторона не намагалася ставити цю позицію під сумнів, не надсилала своїх представників роздавати печиво демонстрантам, які займаються безчинствами", - нагадав Лавров.

Він також назвав безперспективними спроби "вирішити за громадян України, яким має бути майбутнє їхньої держави і навіть хто персонально буде входити в їхній уряд".

При цьому він згадав ситуації в Іраку, Афганістані, Лівії та Південному Судані.

"І немає ніяких підстав вважати, що "експорт революції" в Європі обернеться чимось більш позитивним", - застеріг глава МЗС РФ.

Він закликав враховувати позицію Росії і подолати "дефіцит стратегічного довіри" між нею і Заходом.

"Європейська історія з очевидністю підтверджує, що мир і стабільність на континенті вдавалося забезпечувати в періоди, коли Росія активно брала участь у європейських справах", - заявив Лавров.

"У той час як спроби ізолювати нашу країну незмінно приводили в дію процеси, що обертались згодом сповзанням до катастроф світових воєн", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування