Фюле підтримав "Центр.UA", членів якої викликають на допити

Четвер, 13 лютого 2014, 09:48

Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле підтримав громадську організацію "Центр.UA", членів якої викликають на допити у зв’язку з підозрами про відмивання брудних грошей.

У середу єврокомісар завітав до організації, повідомляє "Громадське радіо".

Фото з Facebook

Як відомо, "Центр.UA" отримує фінансування від країн-членів ЄС.

"Те, що я присутній тут є певного роду реакцією. З одного боку є повна солідарність і підтримка тієї чудової роботи, що її робить Центр.UA. З іншого – це повідомлення властям, що гроші Європейського Союзу не є злочинними чи брудними грошима", - сказав Фюле.

За словами єврокомісара, "це ресурси, що допомагають зміцнювати спроможність громадянського суспільства до активної участі у реформуванні вашої країни".

"Вони допомагають вам здійснити ваші мрії і досягти ваших – а не наших – цілей. І я сподіваюся, що чудова робота вашого центру триватиме, і триватиме наша підтримка", - наголосив Фюле.

Єврокомісар підкреслив, що коли ЄС створював політику Східного партнерства, то було чітко зазначено: "цього разу ми зацікавлені не у відносинах і партнерстві з владою, ми зацікавлені у партнерстві з людьми".

Як відомо, низці працівників "Центру UA" були вручені повістки, де міститься підозра у "відмиванні коштів, здобутих злочинним шляхом".

В організації повідомляють, що міліціянти приходили додому уже до кількох десятків людей.

"Міліція цікавиться тими людьми, з якими ми коли-небудь мали будь-які стосунки, тож ми припускаємо, що до правоохоронців інформація про них надходить від податкових органів чи від банків", - розповіла виконавчий директор "Центр UA" Світлана Заліщук в інтерв'ю DW.

Вона наголошує, що організація працює абсолютно прозоро:

"На 99 відсотків проекти громадської організації "Центр UA", як і саму її діяльність, фінансують міжнародні донори".

Однією з обов'язкових умов цієї підтримки є проходження щорічного незалежного міжнародного аудиту, в тому числі фінансової діяльності у відповідності до українського законодавства.

"Центр UA" є також одним з ініціаторів та координаторів руху "Чесно", який займався моніторингом прозорості депутатів.

Нещодавно в рамках руху разом з журналістами "Слідство Інфо" та бюро "Свідомо" організація почала серію масштабних розслідувань випадків корупції урядовців, а саме персонально щодо кожного міністра.

Одне з перших таких розслідувань було присвячено особисто міністрові внутрішніх справ Віталію Захарченку, повідомила Заліщук.

"Центр UA" є також співзасновником журналістського руху "Стоп цензурі" та власником сайту "Владометр".

"Будь-що з нашої діяльності могло роздратувати нинішній режим", - каже Заліщук.

Керівником "Центр UA" є Олег Рибачук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News