Пайфер: Під загрозою санкцій Ахметов може вплинути на Януковича

Четвер, 13 лютого 2014, 11:10

Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер вважає, що Сполучені Штати та Євросоюз мають застосувати "точкові санкції" до людей, близьких до президента Віктора Януковича.

"Я підтримую точкові санкції з боку США та Європейського Союзу із двома цілями. Одна – це дати зрозуміти задіяним у застосування сили, що послідує покарання", - сказав він в інтерв’ю DW.

"Однак я також вірю, що санкції можуть бути задіяні у позитивному ключі, щоб змусити людей з близького оточення Януковича підштовхнути його до діалогу та спробувати знайти рішення", - заявив колишній посол США.

На уточнююче запитання, чи йдеться про людей із українського уряду чи про людей зі сфери бізнесу, Пайфер відповів:

"Ті люди, які мають важелі контролю, перебувають в уряді. Однак, я гадаю, що, кажучи про близьке оточення, ми говоримо про бізнесменів".

"Ринат Ахметов, найбагатший олігарх, був достатньо близьким до пана Януковича. Гадаю, було б корисним, якби пан Ахметов скористався своїм впливом на президента Януковича та заохотив його до серйозних переговорів із пошуку виходу з кризи", - заявив екс-посол.

"І коли є деяка загроза фінансових санкцій або обмежень свободи пересування щодо пана Ахметова, то це буде ефективним важелем", - вважає Пайфер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування