Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура розслідує три справи проти міліціонерів, підозрюваних досі немає

Четвер, 13 лютого 2014, 13:53

Прокуратура розслідує три фактових кримінальних провадження про перевищення службових повноважень правоохоронцями під час протестів.

Про це, як повідомляє Інтерфакс-Україна, заявив прокурор Києва Микола Бескішкий на брифінгу в четвер у Києві.

"З 27 грудня до 2 лютого прокуратура відкрила три кримінальних провадження щодо можливого зловживання співробітниками правоохоронних органів", - розповів прокурор.

Бескішкий зазначив, що ці провадження розслідуються за статтею 365 КК України.

Одне стосується можливого перевищення повноважень правоохоронцями під час затримання учасників акцій, друге - перевищення повноважень у завданні тілесних ушкоджень журналістам, і ще одне кримінальне провадження пов'язане з "конфліктом" між правоохоронцями і активістом Михайлом Гаврилюком.

За словами прокурора, конкретних підозрюваних в цих кримінальних провадженнях "наразі ще немає".

Бескішкий пожалівся на те, що потерпілі недостатньо співпрацюють зі слідством, зокрема це стосується і самих журналістів. За його словами, розслідування йде, але повною мірою вести слідчі дії неможливо.

Як відомо, покарання винних у застосуванні сили до мирних мітингувальників є однією з основних вимог протестувальників та опозиції. Однак про покараних силовиків досі нічого невідомо, а справи проти Олександра Попова, Володимира Сівковича та інших щодо розгону студентів 30 листопада закрили згідно з законом про амністію.

В той же час тільки за офіційними даними за час січневих протестів були заарештовані близько 150 осіб, звинувачуваних в участі у масових заворушеннях , захопленнях будівель та інших правопорушеннях, пов'язаних з протестними акціями, кілька десятків осіб залишаються під вартою.

Силовики, спираючись на другий закон про амністію, нагадують, що якщо протестувальники до 17 лютого не звільнять захоплені будівлі і не розберуть барикади, закривати справи проти їх товаришів вони не будуть.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування