МВС: частина зниклих активістів – у розшуку міліції чи під вартою

Четвер, 13 лютого 2014, 16:05

Київська міліція заявляє, що частина активістів, яких шукають силами "Євромайдан SOS", перебуває під вартою або у розшуку силовиків.  

"Встановлено, що частина осіб, зазначених у списках, насправді розшукуються правоохоронними органами України за вчинення того чи іншого правопорушення. Дехто наразі перебуває під вартою за скоєння злочину", - сказано у повідомленні МВС Києва.

Прізвища і кількість таких людей у відомстві не уточнюють.

При цьому в міліції стверджують, що інформація про зниклих учасників акцій протесту, викладена в мережі Інтернет, "не відповідає дійсності".

"Автори списку включають до нього неперевірені відомості, отримані з телефонних повідомлень громадян, які втратили зв'язок з родичами та безпідставно вважають, що вони можуть бути на Майдані", - заявляє столична міліція.

При цьому за даними прес-служби відомства "станом на 12 лютого в опублікованих на сайті "Євромайдан SOS" списках повідомлено про 66 осіб, які начебто пішли на Євромайдан і не повернулися додому", – хоча у списку волонтерів за 12 лютого значилося 23 особи.

У МВС станом на 13 лютого мають "заяви про зникнення лише 3-х осіб, зазначених у списках", та запевняють, що "заявники не пов’язували зникнення своїх близьких та родичів з Євромайданом".

У міліції додають, що продовжують моніторити сайт "Євромайдан SOS", але просять громадян у разі зникнення рідних чи близьких "негайно повідомляти на спецлінію 102, щоб інформацію було офіційно зареєстровано, проведено перевірку відомостей та розпочато негайний пошук зниклої особи".

"Українська правда" 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування