Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Смалія повідомляє про тортури та фальсифікації

Четвер, 13 лютого 2014, 16:22

Правоохоронці катували арештованого адвоката-майданівця Віктора Смалія, та сфальсифікували матеріали карної справи.

Про це заявила його адвокат Аліса Дорога на прес-конференції в четвер, повідомляють "Українські новини".

"Після того, як нам були надані для ознайомлення матеріали карного провадження, ми побачили, що ця інформація фальсифікована, що свідки дають неправдиві свідчення, що потерпілий також дає неправдиву інформацію…" – заявляє Дорога.

Захист заарештованого повідомляє, що під час затримання та перебування в ізоляторі до Смалія застосовувались тортури.

"Окрім безпосередньо тілесних ушкоджень (у Смалія), є така обставина як тортури – після того як його було побито та затримано, його помістили з пакетом на голові, в наручниках, в якесь приміщення… і десь близько години він лежав в такому вигляді обличчям у підлогу і, в принципі, почав уже задихатись" – розповідає вона.

За її словами, на відеозаписах видно, що Смалій не торкався ні судді ні правоохоронців під час свого, нібито, "нападу" на Володимира Бугіля, суддю Шевченківського райсуду Києва.

Дорога наголосила, що співробітники спецпідрозділу МВС "Сокіл" під час затримання спеціально наступали на голову та пальці затриманого.

Адвокат підкреслила, що її підзахисного взагалі не можна було затримувати на підставі тільки протоколу слідчого. Необхідно було отримати ще санкцію суду з клопотання прокурора Києва.

За словами Дорогої, прокуратура ігнорує всі звернення захисту затриманого і, не дивлячись на наявність у Смалія 7 адвокатів, проводить усі слідчі дії без їх присутності.

Як відомо, Смалій був адвокатом журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі.

Його було затримано 9 грудня за звинуваченням у замаху на життя судді.

Смалій залишиться під вартою до березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування