Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Донецьку міліція заявляє, що пакуючи активістів, "запрошувала" їх до відділку

П'ятниця, 14 лютого 2014, 10:45

Увечері 13 лютого міліція в Донецьку не затримувала активістів місцевого Євромайдану, а "запрошувала до райвідділку".

Про це заявили в прес-службі відомства, пишуть "Новини Донбасса".

Зокрема, в міліції заявили, що в одному з донецьких кафе стався конфлікт за участю журналістів.

"Для розгляду у Ворошиловський райвідділок міліції була запрошена 21 особа, тобто всі учасники конфлікту. Затриманих немає", - заявили в міліції.

Силовики кажуть, що в кафе проходила зустріч жителів Донеччини з громадськими активістами, які прибули з інших міст України, зокрема Івано-Франківська та Києва.

"У ході її проведення стався конфлікт між учасниками заходу і жителями Донецька, які не були на нього запрошені. У результаті в міліцію надійшло 8 звернень: 6 від учасників зустрічі, 2 - від їхніх опонентів", - розповіли в прес-службі.

Вони також запевнили, що під час знаходження в міліції ні в кого з учасників подій видимих тілесних пошкоджень не було".

"Зараз за всіма заявами проводиться перевірка. Попередня кваліфікація того, що сталося - хуліганські дії. Не виключається і версія про спробу провокації", - повідомили в міліції.

Разом з тим, журналіст "Новостей Донбасса" зафіксував момент "запрошень" до міліції активістів та учасників зустрічі.

На відео видно, як один з "незапрошених" Володимир Клочко разом з нападниками давав команди міліції, кого з активістів затримувати і особисто брав участь у затриманні активістів.

У ході "запрошення" журналіст Віталій Сизов і ще 5 активістів були поміщені у спеціальні клітки для злочинців у міліцейских авто.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування