Тігіпко: "Коаліційний уряд – це глухий кут"

П'ятниця, 14 лютого 2014, 11:58

Колишній віце-прем’єр Сергій Тігіпко вважає, що наступного тижня потрібно сформувати новий уряд, і він не повинен бути коаліційним.

"Ситуація невизначеності породжує хаос. Проблем стає дедалі більше, економіка глибше й глибше занурюється в кризу. Уряд, який всього-на-всього виконує обов'язки, не користується довірою, а значить – не зможе провести необхідні перетворення", - йдеться в його заяві.

За словами Тігіпка, "наступного тижня потрібно терміново сформувати новий Кабмін, інакше ризикуємо пройти точку неповернення і ситуація в країні втратить будь-яку керованість".

"Коаліційний уряд – це глухий кут. Формувати Кабінет міністрів за квотою партій чи за милозвучністю прізвищ – безглузде заняття", - заявив колишній урядовець.

"Міністри не повинні проводити політику своїх партій. Вони мають реалізовувати програму уряду в інтересах всієї країни. Уряд повинен складатися з енергійних і компетентних фахівців", - переконаний Тігіпко.

"Новий Кабмін не має бути урядом статусів. Це має бути уряд дій", - додав він.

Як відомо, напередодні декілька представників Партії регіонів висловили позицію, що новим прем'єр-міністром неодмінно повинен стати член їхньої політичної сили. Імовірно, так у Партії регіонів інформаційно готують до відмови президента від ідеї створення уряду з опозицією на чолі.

Наприкінці січня президент Віктор Янукович запропонував Арсенію Яценюку посаду прем’єр-міністра, а Віталію Кличку – віце-прем’єра з гуманітарних питань. Лідери опозиційних партій відмовилися. Однак передбачається, що остаточне рішення, чи ставати Яценюку прем’єром, делегують Майдану.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News