Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із Конституцією жодних зрушень. Рибак пропонує створити комісію

П'ятниця, 14 лютого 2014, 15:49

Голова Верховної Ради Володимир Рибак пропонує створити наступного вівторка спеціальну комісію з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "Рада" й газеті "Голос України" у п’ятницю, повідомляє прес-служба парламенту.

Рибак вважає, що до складу цієї комісії мають увійти представники усіх політичних фракцій та, у разі необхідності, фахівці з конституційного права.

"Більшість Верховної Ради готова розглядати усі пропозиції згідно із 13-м розділом Конституції, де визначений порядок внесення змін до Основного Закону", - наголосив він.

За його словами, ця комісія має працювати над запропонованими проектами змін до Основного закону та узгодити варіант, який згодом буде винесений на розгляд парламенту.

Рибак повідомив про підсумки п’ятничної наради за участю керівництва парламенту, уповноважених представників фракцій, керівників деяких профільних комітетів та представника президента у Верховній Раді.

За його словами, учасники обговорили, зокрема, проект порядку денного роботи парламенту на наступний тиждень та варіанти внесення змін до Конституції. Ця нарада, наголосив спікер, була вже третьою на цьому тижні.

Рибак сказав, що робоча група з представників депутатських фракцій розглядає чотири законопроекти щодо внесення змін до Конституції.

Однак досі немає "таких напрацювань, на основі яких можна було б розглядати якийсь готовий варіант закону", та й погоджені матеріали відсутні, повідомив спікер.

Рибак розкритикував позицію опозиціонерів, які нібито хочуть "вранці зібратися, а увечері мати іншу Конституцію, мати інший устрій, перейти від президентсько-парламентської республіки до парламентсько-президентської за один день".

Спікер наголосив, що до цього процесу потрібно підійти виважено, оскільки він передбачає внесення змін також у понад 80 чинних законів.

На думку Рибака, узгоджений законопроект щодо внесення змін до Основного закону може бути направлений до Венеціанської комісії, після отримання відповідних висновків проголосований у першому читанні і направлений до Конституційного Суду України.

Щоб Рада працювала у вівторок, її голова запропонував у понеділок на погоджувальній раді розглянути соціальні та економічні питання, а керівники фракцій продовжать "працювати над змінами Конституції".

Рибак також заявив, що проблемні питання треба розглядати в сесійній залі, "так, щоб це чули журналісти й усі люди". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
15:02
У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил
14:57
ЗМІ: Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією
14:55
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця 
Усі новини...